Ζάχαρη: Αύξηση της παραγωγής 30% τον Απρίλιο στη Βραζιλία

Η παραγωγή ζάχαρης στη Βραζιλία από το κέντρο προς το νότο (CS) αυξήθηκε κατά 30% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σε σχέση με πέρυσι σε 710.000 μετρικούς τόνους, ποσότητα που ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη από την αγορά.

Τα στοιχεία από τον όμιλο της βιομηχανίας ζάχαρης UNICA που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι υπήρχαν περισσότερα εργοστάσια που λειτουργούσαν την περίοδο σε σχέση με πέρυσι και διέθεσαν περισσότερο ζαχαροκάλαμο για ζάχαρη και λιγότερο για αιθανόλη, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2023.

Η αγορά ανέμενε παραγωγή ζάχαρης στους 689.000 τόνους, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global Commodity Insights. Οι τιμές της ζάχαρης στο SBc1 της Νέας Υόρκης υποχώρησαν μετά την έκθεση και άγγιξαν τα χαμηλά της συνεδρίασης.

"Η αγορά εξέλαβε το υψηλότερο μείγμα ως αρνητικό", δήλωσε Αμερικανός έμπορος ζάχαρης, αναφερόμενος στην υψηλή κατανομή ζαχαροκάλαμου στην παραγωγή ζάχαρης.

Οι μύλοι χρησιμοποίησαν το 43% του ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή ζάχαρης έναντι 38% πέρυσι τέτοια εποχή. Το ποσοστό αυτό συνήθως αυξάνεται όσο προχωράει η καλλιέργεια.

Η σύνθλιψη ζαχαροκάλαμου ανήλθε σε 15,81 εκατομμύρια τόνους το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου, αυξημένη κατά 14,1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.

Η συνολική παραγωγή αιθανόλης αυξήθηκε κατά 7,2% σε 841 εκατομμύρια λίτρα.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις