New Holland: Υπάρχει και το metaverse για τα τρακτέρ - Συμφωνία με Microsoft και Touchcast

Η δυνατότητα δοκιμής ενός τρακτέρ αλλά και η αξιολόγηση για την πιθανή αγορά του θα γίνεται πλέον από τον υποψήφιο αγοραστή από τον... καναπέ του σπιτιού του. Αυτό θα γίνεται δυνατό μέσω της τεχνολογίας metaverse και ήδη η New Holland ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Microsoft και την Touchcast , ηγέτη στη δημιουργία καθηλωτικών εμπειριών στο metaverse. Το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο T4 Electric Power, το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό τρακτέρ , είναι ο πρωταγωνιστής της μάρκας, που αποκαλύφθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Consumer Electronics Show (CES) 2023 στο Λας Βέγκας που πραγματοποιήθηκε αρχές Ιανουαρίου οι επισκέπτες μπόρεσαν να «αγγίξουν» (εικονικά) το τρακτέρ με τα χέρια τους χάρη στο εικονικό περιβάλλον που αναπτύχθηκε από την Touchcast, με τεχνολογία βασισμένη στο Microsoft Cloud.

Η εν λόγω πλατφόρμα επιτρέπει στους κατασκευαστές οχημάτων να επανεφεύρουν την «εμπειρία» του πελάτη δημιουργώντας ένα φωτορεαλιστικό μοντέλο του εκθεσιακού τους χώρου όπου θα προβάλλονται τα οχήματά τους σε πραγματικό χρόνο τρισδιάστατα (3D).

Οι δυνητικοί πελάτες θα μπορούν να εξερευνήσουν, να προσαρμόσουν και να αγοράσουν το επιθυμητό όχημα στον διαδραστικό εικονικό εκθεσιακό χώρο απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησής τους, χωρίς να χρειάζονται προγράμματα προβολής εικονικής πραγματικότητας ή ειδικό λογισμικό.

Τέλος, θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με έναν πραγματικό σύμβουλο, να κάνουν ερωτήσεις, να εξερευνήσουν νέες δυνατότητες, να κάνουν ένα εικονικό test drive, να αγοράσουν το όχημά τους και να επιστρέψουν οποιαδήποτε στιγμή αργότερα για βοήθεια μετά την πώληση. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις