Το ηλεκτρικό VolvoL25 με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων αποδεικνύεται ο πολύτιμος συνεργάτης στην ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων

Ο ηλεκτρικός ελαστικοφόρος φορτωτής VolvoL25 απέδειξε ότι έχει τη δύναμη να μειώσει το κόστος όπως και τις εκπομπές ρύπων σε μια συναρπαστική επίδειξη σε δύο εργοστάσια διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης,  βοηθώντας τους πελάτες να υλοποιήσουν το όραμά της κυκλικής οικονομικής προσέγγισης.

 

  • Ο ηλεκτρικός ελαστικοφόρος φορτωτής L25 της VolvoConstructionEquipment (VolvoCE) δοκιμάστηκε σε δύο κέντρα Ανακύκλωσης και Ενέργειας (EnergyandEnvironment) στην Εσκιλστούνα της Σουηδίας.
  • Κατά την συνεργασία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων,  το μηχάνημα δοκιμάστηκε σε μια σειρά από εφαρμογές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης - στο πλαίσιο του στόχου της VolvoCE να παρέχει εξαιρετικές επιδόσεις ηλεκτροκίνησης σε όλους τους τομείς.
  • Αυτή η μοναδική προσέγγιση συνεργασίας, επιτρέπει στη VolvoCE να ηγηθεί κατά την μετάβαση του κατασκευαστικού κλάδου προς τις μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

 

Ο ηλεκτρικός ελαστικοφόρος φορτωτής VolvoL25–αποτελώντας ένα από τα πολλά ηλεκτρικά μηχανήματα που κατασκευάζει η VolvoCE - δοκιμάστηκε σε δύο κέντρα Ανακύκλωσης και Ενέργειας(EnergyandEnvironment) στην Εσκιλστού να επί τέσσερις εβδομάδες. Σε συνεργασία με τον αντιπρόσωπο Swecon, το φιλικό προς το περιβάλλον μηχάνημα δούλεψε σε σταθμό διαλογής στην αποθήκη ανακύκλωσης LillaNyby για δύο εβδομάδες προτού μετακινηθεί σε σταθμό μεταφόρτωσης έξω από το εμπορικό κέντρο ReTuna - το πρώτο παγκοσμίως φιλικό προς το περιβάλλον έξυπνο εμπορικό κέντρο που διακινεί μόνον ανακυκλωμένα ή μεταχειρισμένα προϊόντα.

 

Το L25 Electric δοκιμάστηκε στις αποθήκες σε εργασίες διαφορετικού είδους, όπως ο καθαρισμός επιφανειών εδάφους, διαλογή και ανύψωση ανακυκλωμένων αγαθών, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση με επιτυχία  χάρη στα εξαρτήματα που εναλλάσσονται εύκολα - συμπεριλαμβανομένου ενός κάδου διαλογής, υδραυλικές περόνες  και ενός σαρώθρου Holms. Ολα αυτά χρησιμοποιώντας μόνο έναν ενσωματωμένο φορτιστή (εναλλασσόμενου ρεύματος) για την παροχή ενέργειας.

 

Ο GustavBoberg, επικεφαλής του τμήματος της VolvoCE, δήλωσε: "Ήταν προνόμιο σε αυτό το έργο να εργαστούμε με συνεργάτες που μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες όπως η EskilstunaEnergyandEnvironment και η Retuna. Μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούνται όλο και πιο βιώσιμες λύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα. Μοιράζοντας τις εμπειρίες μας, ελπίζουμε ότι να εμπνεύσουμε κι άλλους να δουν πώς οι ηλεκτρικές προτάσεις μας μπορούν να εκπληρώσουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας".

 

 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Τόσο οι πελάτες όσο και οι χειριστές εκτίμησαν τις επιδόσεις του μηχανήματος αλλά και την εξοικονόμηση πόρων. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, η χρήση ενός μόνο ηλεκτρικού μηχανήματος εξοικονόμησε 250 κιλά CO2, γεγονός που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 6 τόνους CO2 που θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν σε εξάμηνη βάση κατά την περίοδο αιχμής. Το L25 Electric δεν παρείχε μόνο μείωση του CO2, αλλά και εξοικονόμηση 86-87% στο ενεργειακό κόστος των δύο κέντρων - με το κόστος φόρτισης ως ένα μικρό μέρος του κόστους που απαιτείται για την τροφοδοσία ενός ισοδύναμου μηχανήματος με πετρελαιοκινητήρα.
 

Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε ότι προσφέρει τις ίδιες εξαιρετικές επιδόσεις με το αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο μοντέλο - αλλά με το πλεονέκτημα του χαμηλού θορύβου, των μηδενικών εκπομπών ρύπων και ενός πιο άνετου εργασιακό περιβάλλον - κερδίζοντας νέους υποστηρικτές.
 

Η χειριστής AmandaSihvonen δήλωσε ότι μετά τη δοκιμαστική περίοδο είναι πολύ πιθανόν να συστήσει το L25 Electric σε συναδέλφους της. Πρόσθεσε: "Όταν έμαθα για πρώτη φορά ότι θα δοκιμάζαμε ηλεκτρικά μηχανήματα, ήμουν πραγματικά επιφυλακτική - αλλά άλλαξα εντελώς γνώμη αφού οδήγησα το μηχάνημα". Είναι επίσης σίγουρη ότι το μηχάνημα διαθέτει αρκετή ισχύ μπαταρίας για να εκτελεί τις καθημερινές εργασίες και πιστεύει ότι είναι στο ίδιο επίπεδο απόδοσης και αξιοπιστίας με τον εναλλακτικό πετρελαιοκινητήρα.

 

Τα σχόλια και οι απόψεις των χειριστών ήταν ένας σημαντικός σκοπός του έργου, όχι μόνο όσον αφορά την επίδοση των μηχανημάτων, αλλά και τη χρήση των εξαρτημάτων - για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ευελιξία και λειτουργία των ηλεκτρικών μηχανημάτων. Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από αυτό το έργο θα βοηθήσουν τα μελλοντικά σχέδια.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που επισημάνθηκε από τους χειριστές ήταν η σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του L25 Electric, η οποία διευκολύνει, για παράδειγμα, τη διακοπή της λειτουργίας και επικοινωνία με επισκέπτες.

 

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα ηλεκτρικά μηχανήματα είναι ιδανικά για εφαρμογές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης - μεταξύ άλλων - βοηθώντας στην επίτευξη ενός πιο βιώσιμου τρόπου εργασίας που θα ταιριάζει με τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες και τις λειτουργίες της ίδιας της επιχείρησης. Πρόκειται για την προσέγγιση κυκλικής οικονομίας που ταυτίζεται με τις φιλοδοξίες της ίδιας της VolvoCE, η οποία έχει δεσμευτεί να πετύχει μηδενικές εκπομπές καυσαερίων έως το 2040 σε όλες τις δραστηριότητές της και την εφοδιαστική αλυσίδα.
 

Στο επίκεντρο του εμπορικού κέντρου ReTuna βρίσκεται το πάθος για το περιβάλλον και η επιθυμία να υποστηριχθούν οι κοινότητες για αγορές  με βιώσιμο τρόπο.

Η SofiaBystedt, διευθύντρια του εμπορικού κέντρου στο ReTuna Återbruksgalleria, δήλωσε: "Εδώ στην Εσκιλστούνα, έχουμε έναν πολύ ισχυρό στόχο βιωσιμότητας. Μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, στοχεύουμε να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον μέχρι το 2045, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξεκινήσαμε τη συνεργασία με τη VolvoCE και τον αντιπρόσωπο Swecon. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για να δοκιμάσουμε νέες ηλεκτρικές λύσεις, να δούμε πώς ταιριάζουν στο εργασιακό μας περιβάλλον συνεισφέροντας στο να χτίσουμε ένα καλύτερο κόσμο".

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις