Το Volvo FH Electric κερδίζει το βραβείο “Truck of the Year 2024”

Η VolvoTrucks απέσπασε το διάσημο βραβείο του κλάδου των μεταφορών για το VolvoFHElectric. Είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό φορτηγό κερδίζει το βραβείο.

 

Το ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως τύπου της Volvo, το VolvoFHElectric, επιλέχθηκε “Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2024”. Εξηγώντας την απόφασή τους, η κριτική επιτροπή εξήρε τις επιδόσεις του ηλεκτρικού φορτηγού, την απρόσκοπτη επιτάχυνση, την αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς συμπεριφορά του.

 

"Με την παρουσίαση του FHElectric, η VolvoTrucks παρέδωσε μια υπερσύγχρονη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα μεταφορικών εργασιών. Είναι η απόδειξη ότι η ενεργειακή μετάβαση κερδίζει έδαφος ακόμη και στο σημερινό δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον", δήλωσε ο GianenricoGriffini, Πρόεδρος του Διεθνούς Βραβείου Φορτηγών της Χρονιάς.

 

Ο RogerAlm, Πρόεδρος της VolvoTrucks, παρέλαβε το διάσημο βραβείο χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στην έκθεση μεταφορών Solutrans στη Λυών της Γαλλίας.

 

"Είμαι πολύ περήφανος που το VolvoFHElectric κέρδισε αυτό το υψηλού κύρους βραβείο. Για πρώτη φορά στην ιστορία η βιομηχανία μεταφορών επέλεξε ένα ηλεκτρικό όχημα ως το φορτηγό της χρονιάς. Το VolvoFHElectric αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στις μεταφορές φορτηγών και η κατάκτηση αυτού του βραβείου δείχνει ξεκάθαρα ότι η στροφή προς τις μεταφορές μηδενικών εκπομπών έχει ξεκινήσει", σχολίασε ο RogerAlm.

"Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Βασίζεται στη σπουδαία ομαδική εργασία με πάθος και αφοσίωση μεταξύ των φανταστικών συναδέλφων μας εντός του Ομίλου Volvo και στη στενή συνεργασία με τους πολύτιμους πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές μας."

 

Νικητές για τέταρτη φορά

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που το εμβληματικό μοντέλο FH της Volvo ανακηρύσσεται “Φορτηγό της Χρονιάς”. Το VolvoFH είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της βιομηχανίας με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια φορτηγά που έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο.

 

Το VolvoFHElectric μπορεί να λειτουργήσει με συνολικό βάρος 44 τόνων. Η παραγωγή του VolvoFHElectric ξεκίνησε το 2022 στο εργοστάσιο της Volvo στο Gothenburgτης Σουηδίας και η παραγωγή στο εργοστάσιο στη Γάνδη του Βελγίου ξεκίνησε το 2023.

 

Πλήρης γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών
 

Η VolvoTrucks ήταν ο πρώτος παγκόσμιος κατασκευαστής που ξεκίνησε τη σειριακή παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών ήδη από το 2019 και σήμερα διαθέτει μια ευρεία ηλεκτρική γκάμα με συνολικά έξι ηλεκτρικά φορτηγά σχεδιασμένα για να διεκπεραιώνουν μια μεγάλη ποικιλία μεταφορικών αποστολών. Η VolvoTrucks κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς 49%.

 

 

Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2024

Ο διεθνής οργανισμός TruckoftheYear ξεκίνησε το 1977 και αποτελείται από 24 δημοσιογράφους επαγγελματικών οχημάτων από μεγάλα περιοδικά φορτηγών σε όλη την Ευρώπη. Το ετήσιο βραβείο απονέμεται στο φορτηγό που εισήχθη στην αγορά τους προηγούμενους 12 μήνες και το οποίο συνέβαλε περισσότερο στην αποτελεσματικότητα των οδικών μεταφορών. Αξιολογούνται διάφορα βασικά κριτήρια, όπως η τεχνολογική καινοτομία, η άνεση, η ασφάλεια, η οδηγική συμπεριφορά, η ενεργειακή απόδοση, το περιβαλλοντικό "αποτύπωμα" και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις