Μ. Χαρακόπουλος :για τη φορολόγηση αγροτών

«Οι αγρότες βιώνουν στο πετσί τους σήμερα τη “σοβαρή” αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και η κυβέρνηση της “δεύτερης φοράς αριστερά” τους αντιμετωπίζει με περισσή αλαζονεία και αμετροέπεια, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στο οποίο οι αγρότες ανάδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη πολιτική δύναμη και στον κάμπο. Τους αντιμετωπίζουν ως λωτοφάγους, τάζοντάς τους τώρα ”καθρεφτάκια” ότι για κάποιους θα βρουν ισοδύναμα». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην παρέμβασή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ. Χρήστο Κούτρα και κ. Γιάννη Ντσούνο.  

Ο κ. Χαρακόπουλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε «εκλογές τον Ιανουάριο μιλώντας για αφορολόγητο 12.000 ευρώ, για κατάργηση βιβλίων εσόδων-εξόδων, για αφορολόγητες επιδοτήσεις -θεωρούσαν δυσβάσταχτη τη φορολόγηση με 13% που είχε καθιερωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Μίλαγαν για μείωση του κόστους παραγωγής. Ο κ. Αποστόλου στα εγκαίνια της Γεωργο-περιβαλλοντικής Έκθεσης της Λάρισας έλεγε ότι θα μειώσει το κόστος του αγροτικού ρεύματος σε τιμές του 1989. Αντ’ αυτού, στο επτάμηνο, μας έφεραν ένα μνημόνιο με μέτρα για τους αγρότες που συνιστά πραγματικά έναν Αρμαγεδδώνα: 26% φορολόγηση των αγροτών, 100% προκαταβολή, φορολόγηση επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ, τριπλασιασμός αγροτικών επιδοτήσεων».

Ο πρώην υπουργός κάλεσε την κυβέρνηση να αναρωτηθεί αν «μπορούν να πληρώνουν τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές οι αγρότες ή θα έχουμε δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες που θα είναι ανασφάλιστοι, γιατί δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ! Δεν θα μπορούν όχι σύνταξη να πάρουν, αλλά δεν θα έχουν ούτε καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις