Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ποσοστό έκπληξη 8,7% για μικρό κόμμα
Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ποσοστό έκπληξη 8,7% για μικρό κόμμα

Παράλληλα, αναδεικνύει ως κυρίαρχο στην Αυτοδιοίκηση της περιοχής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για τον οποίο οι θετικές γνώμες φτάνουν στο 70%, ξεπερνώντας ακόμη και το ποσοστό εκλογής του το 2019, που έφτασε από την πρώτη Κυριακή στο 62%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,2% των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 17,6%. Έκπληξη συνιστά το ποσοστό που συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, που την αναδεικνύει στην τρίτη θέση, με 8,7% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3,5% και το ΜΕΡΑ25 με 1,4%. Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (18,4%), που σε άθροισμα με όσους δηλώνουν «δεν θα ψηφίσω / δεν απαντώ» ξεπερνά το 22%. Το 4,5% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα και 4% άκυρο ή λευκό.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Τζιτζικώστα, στο ερώτημα «τι εικόνα έχετε για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «θετική ή μάλλον θετική», ενώ αρνητική ή μάλλον αρνητική απάντησε το 21,9%. Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένος είστε από το έργο της Περιφέρειας» το 46% απαντά «πολύ – αρκετά», ενώ θετική γνώμη για τον περιφερειάρχη έχει ακόμη και το 54% των ερωτηθέντων, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, οι πολίτες θέλουν σε ποσοστό 43% ο κ. Τζιτζικώστας να παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο μέλλον, 10% των θέλει βουλευτή, 7% μέλος κυβέρνησης και 1% ευρωβουλευτή.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις