Συνάντηση Καιρίδη με τον Βασιλειάδη για τους εργάτες γης

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Δ. Καιρίδη, με τον οποίο και συζήτησαν για σειρά θεμάτων των αρμοδιοτήτων του, με κύριο ζήτημα την έλλειψη εργατών γης.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ενημέρωσε τον κ. Καιρίδη για τις μεγάλες ελλείψεις που αναμένονται αλλά και ήδη παρατηρούνται, αναφορικά με το εποχικό εργατικό δυναμικό του αγροτικού τομέα, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία και τον κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων σε πολλές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα αχρείαστη χρονοτριβή της μετάκλησης.

Ο Υπουργός παρουσίασε στον Βουλευτή τα σημαντικά βήματα που γίνονται, αφενός στην κατεύθυνση των διμερών συμφωνιών με διάφορες χώρες για την προσέλκυση προσωπικού με αμοιβαία ευνοϊκούς όρους, αφετέρου στις προσπάθειες μείωσης της γραφειοκρατίας και αναδιοργάνωσης των κατακερματισμένων αρμοδιοτήτων. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα και σύντομα θα παρουσιαστούν νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή, όπου κριθεί αναγκαίο.

Επιπλέον συζήτησαν για το μεταναστευτικό ζήτημα και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας, μέσα από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για ένα νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης & Ασύλου. Ο κ. Καιρίδης παρουσίασε στον Λάκη Βασιλειάδη στοιχεία σχετικά με τις μειωμένες (έως και μηδενικές στον Έβρο) ροές, ενώ συζητήθηκαν και οι προκλήσεις που απορρέουν από τις πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη γειτονιά της χώρας μας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις