Κόκκαλης σε Αυγενάκη: Οδηγείτε σε διάλυση τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, μένει χωρίς διοίκηση εδώ και έναν μήνα

Σε ολοσχερή παράλυση οδηγείται ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εξαιτίας της απουσίας διοίκησης στο φορέα, τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος πρώην υφυπουργός κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο με ανακοίνωση - Δελτίο τύπου ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κρούει  τον κώδωνα του κινδύνου για τη δεινή θέση στην οποία περιέρχεται ο Οργανισμός εξαιτίας της απουσίας Διοίκησης στο φορέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και ένα σχεδόν μήνα στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος λειτουργεί de facto, χωρίς ανώτατη αποφασιστική και εκτελεστική ηγεσία, με αλλεπάλληλους, άγνωστης έκτασης αυτοσχεδιασμούς. Μεταξύ αυτών είναι και η εκτροπή να παραμένουν και να λειτουργούν ως σκιώδης διοίκηση του φορέα τα εκτελεστικά μέλη του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου, η θητεία των οποίων έχει λήξει από τις 7/11/2023, κάνοντας μάλιστα χρήση και σχετικών προνομίων.»

Αναφέρεται ότι   «ο Σύλλογος έχει απευθυνθεί εδώ και πολλές ημέρες με έγγραφό του προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς,» καθώς και το γεγονός ότι « παρά επίσης τις συνεχείς οχλήσεις στο γραφείο του Υπουργού από το σύλλογο εργαζομένων για την τοποθέτηση διοίκησης, καμία εξέλιξη δεν έχει προκύψει.»

 Επισημαίνεται ότι «στην υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση, αλλά και την παράδοση της αποστολής του Οργανισμού στους νόμους της αγοράς και στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έρχεται να προστεθεί η διοικητική και οργανωτική διάλυσή του, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωσή του ως φορέα δημοσίου συμφέροντος.»

Ζητείται από «την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος έχει την ευθύνη εποπτείας του Οργανισμού, να δώσει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη από κάθε άποψη - πολιτική, νομική, διοικητική – κατάσταση.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις