«Το ζητούμενο για τον αγρότη είναι να συνεχίσει να παράγει»

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, Μανόλης Χνάρης, μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος – Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της 30ης έκθεσης Αgrotica, η οποία συγκαταλέγεται πανευρωπαϊκά στις σημαντικότερες για τον πρωτογενή τομέα.

Ο Βουλευτής επισκέφτηκε την Παρασκευή το μπλόκο αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας για να στηρίξει και να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα τους. Η αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής, η τροποποίηση της νέας ΚΑΠ, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η προστασία της αγροτικής γης, το ζήτημα εργατών γης, καθώς και οι παράνομες «ελληνοποιήσεις» αγροτικών προϊόντων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε τα περίπτερα της Agrotica μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, συνομίλησε με επαγγελματίες, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

O Βουλευτής Ρεθύμνης παρευρέθη, επίσης, το Σάββατο σε ημερίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με θέμα «Νέοι Αγρότες και Γεωργικοί Σύμβουλοι» και τοποθετήθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων των νέων αγροτών. Πιο συγκριμένα ανέφερε: «ως κατ’ επάγγελμα αγρότης, μοιράζομαι την κοινή πεποίθηση με τον αγροτικό κόσμο της χώρας, ότι στη σημερινή συγκυρία το ζητούμενο είναι να δοθεί η δυνατότητα στον αγρότη να συνεχίσει να παράγει, δηλαδή το αυτονόητο. Αυτό δεν έχει καταλάβει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει η Κυβέρνηση, η οποία, χωρίς σχέδιο και κατόπιν εορτής, εξαναγκάζεται να παίρνει αποσπασματικά μέτρα, λόγω των κινητοποιήσεων».

Καταλήγοντας είπε: «απαιτείται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης των νέων αγροτών, όχι μόνο για την είσοδό τους στο επάγγελμα, αλλά πολύ περισσότερο προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή τους σε αυτό».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις