Κόκκαλης: ΔΕΗ και ιδιωτικοί πάροχοι σφυρίζουν… αδιάφορα για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στο ρεύμα των πλημμυροπαθών αγροτών

«ΔΕΗ και ιδιωτικοί πάροχοι ρεύματος δηλώνουν απουσία επίσημης ενημέρωσης και πλήρη άγνοια για την απόφαση των ευνοϊκών ρυθμίσεων στο αγροτικό ρεύμα των πλημμυροπαθών αγροτών» τονίζει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Με καθυστέρηση πέντε μηνών από την ανακοίνωση για ευνοϊκή ρύθμιση στο αγροτικό ρεύμα των πληγέντων αγροτών από τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, εκδόθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση, που παραμένει ανεφάρμοστη εδώ και 20 ημέρες λόγω της απουσίας επίσημης ενημέρωσης προς τη ΔΕΗ και τους ιδιωτικούς παρόχους ρεύματος!

Για την άρνηση της ΔΕΗ και των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος για την εφαρμογή  των ήδη θεσμοθετημένων ευνοϊκών ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πλημμυροπαθών αγροτών, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η αναλγησία και η αδιαφορία της Κυβέρνησης, οι οποίες ξεπερνούν κάθε όριο εμπαιγμού προς τους πλημμυροπαθείς αγρότες!

Είναι αδιανόητο, εξαιτίας της Επιτελικής  ανευθυνότητας, να παραμένει ανέφικτη η αναγκαία και απαραίτητη επανασύνδεση του αγροτικού ρεύματος εν μέσω της κρίσιμης περιόδου για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται και πάλι κατώτερη των περιστάσεων αδυνατώντας να υλοποιήσει ακόμα και τις ίδιες της τις δεσμεύσεις. Το λιγότερο που οφείλει να πράξει είναι να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις προθέσεις της απέναντι στους πλημμυροπαθείς αγρότες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση τους» καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις