Νέα Μοναδιαία Αξία των Δικαιωμάτων για το Έτος 2020
Νέα Μοναδιαία Αξία των Δικαιωμάτων για το Έτος 2020

Του Dr. MSc. Γεώργιου Χρ. Δημόκα,

Γεωπόνος Μελετητής – Γεωργικός Σύμβουλος – Γεωργικός Μηχανικός

Πρώην Καθηγητής ΑΤΕΙ Πελοποννήσου

Διευθύνων Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων Μαγνησίας

 

Η Μοναδιαία Αξία των Δικαιωμάτων των Γεωργών και Κτηνοτρόφων της Χώρας, μεταβλήθηκε με την είσοδο της Χώρας στη Νέα ΚΑΠ 2015-2019. Οι Γεωργοί και Κτηνοτρόφοι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών παρατήρησαν τη μεταβολή στην Μοναδιαία Αξία των Δικαιωμάτων τους, είτε κυρίως με καθοδική πορεία στην προσπάθεια σύγκλισης με την Μοναδιαία Αξία της Χώρας στις τρεις (3) Περιφέρειες: Αρόσιμης, Δενδρώνων και Αμπελώνων, Βοσκότοπου, είτε με ανοδική πορεία για όσους είχαν Δικαιώματα με χαμηλότερη αξία από αυτή της Μέσης Τιμής της Χώρας ανά Περιφέρεια.

Τα παραπάνω είχαν όμως ως ημερομηνία λήξης το τέλος του έτους 2019. Για το λόγο αυτό και κατά τη διάρκεια των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης του 2020 δηλαδή μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2020, δεν ήταν γνωστή η ΝΕΑ Μοναδιαία Αξία των Δικαιωμάτων των Γεωργών και Κτηνοτρόφων της Χώρας. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ από το μήνα Αύγουστο προέβει σε Αναπροσαρμογή της συγκεκριμένης Αξίας για το έτος 2020.

Το παραπάνω γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των Γεωργών και Κτηνοτρόφων της Χώρας αγνοεί τη συγκεκριμένη μεταβολή έχει οδηγήσει τους περισσότερους σε σύγχυση. Η μερική καταβολή των χρημάτων επιτείνει τη συγκεκριμένη σύγχυση. Καλό θα ήταν με το τέλος των πληρωμών οι Γεωργοί και Κτηνοτρόφοι της Χώρας να επισκεφτούν τα ΚΥΔ στα οποία υποβάλλουν τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης προκειμένου να ενημερωθούν ορθά για τις πληρωμές και να λάβουν τον ΝΕΟ Τίτλο Προσδιορισμού των Δικαιωμάτων τους για το Έτος 2020. Ο ΝΕΟΣ Τίτλος Προσδιορισμού υπάρχει στην Καρτέλα Αγρότη.

 

Καλές Γιορτές - Καλά Χριστούγεννα με Υγεία για όλο τον Αγροτικό Κόσμο

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις