Γ. Ζανάκης: Επιλέγοντας το κατάλληλο υβρίδιο καλαμποκιού για μεγάλες αποδόσεις

Συνέντευξη με τον Δρ. Γεώργιο Ν. Ζανάκη, Marketing Seed & Development Manager, Corteva Agriscience Hellas

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις για τον αγροτικό κόσμο, η Corteva Agriscience στέκεται αρωγός στους αγρότες, προσφέροντας λύσεις και στήριξη για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Agrocapital, ο κ. Ζανάκης μιλά για τη δέσμευση της Corteva Agriscience στην ελληνική γεωργία, τα υβρίδια καλαμποκιού PIONEER και την τεχνογνωσία που προσφέρει η εταιρεία για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας των καλλιεργειών.

 

 Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο κ. Ζανάκης μιλά για:

   

-Τη δέσμευση της Corteva Agriscience στην ελληνική γεωργία
-Τα υβρίδια καλαμποκιού PIONEER και την τεχνογνωσία που προσφέρει η εταιρεία
-Τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και πώς η Corteva Agriscience βοηθά τους αγρότες να τις αντιμετωπίσουν
-Τις καλύτερες επιλογές υβριδίων καλαμποκιού PIONEER για τους αγρότες
-Τις νέες τεχνολογίες Aquamax και LumiGΕΝ

-Τον τρόπο με τον οποίο η Corteva Agriscience διασφαλίζει ότι οι αγρότες έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη τεχνογνωσία
-Το κοινωνικό μήνυμα της εταιρείας για ένα βιώσιμο μέλλον

 

* Κύριε Ζανάκη, ποια είναι η φιλοσοφία της Corteva Agriscience όσον αφορά την υποστήριξη του αγροτικού κόσμου;

Η Corteva Agriscience δεν είναι απλά μια εταιρεία φυτοπροστασίας και πολλαπλασιαστικού υλικού. Είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης που στέκεται δίπλα στον αγρότη σε κάθε βήμα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε λύσεις και τεχνογνωσία που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των καλλιεργειών.

* Πώς η Corteva Agriscience βοηθά τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής;

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την αγροτική παραγωγή. Η Corteva Agriscience εστιάζει στην ανάπτυξη υβριδίων καλαμποκιού PIONEER που είναι ανθεκτικά στις αντίξοες κλιματικές συνθήκες, όπως η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, προσφέρουμε στους αγρότες τεχνογνωσία και συμβουλές για την υιοθέτηση βέλτιστων καλλιεργητικών πρακτικών που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές υβριδίων καλαμποκιού PIONEER για τους Έλληνες αγρότες;

Η Corteva Agriscience προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υβριδίων καλαμποκιού PIONEER® που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε καλλιεργητή. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην Ελλάδα περιλαμβάνουν:

    P2141: Υβρίδιο ενσίρωσης με υψηλές αποδόσεις σε φρέσκο βάρος και υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο.
    P0937: Το κορυφαίο υβρίδιο της Ευρωπαϊκής αγοράς. Πρώιμα και πολλά κιλά
    P2085: Υβρίδιο υψηλής ποιότητας και αποδόσεων.
    P1441: Aquamax υβρίδιο, το οποίο ενσωματώνει τις νεότερες εξελίξεις της βελτίωσης του καλαμποκιού. Υψηλές αποδόσεις και αντοχές

* Εκτός από νέα υβρίδια, τι νέο φέρνει η Corteva στο καλαμπόκι;

Σημαντικά νέα έρχονται από τις τεχνολογίες Aquamax και LumiGΕΝ.

    Η τεχνολογία Aquamax προσφέρει υβρίδια για ξηροθερμικές συνθήκες και παροδική έλλειψη νερού. Βελτιώνει τη φωτοσύνθεση, την ανθοφορία, τη συγκράτηση νερού στο υπέργειο τμήμα του φυτού και την απορρόφηση νερού από το έδαφος.
    Με την τεχνολογία LumiGΕΝ, οι Έλληνες παραγωγοί έχουν πρόσβαση στο καινοτόμο εντομοκτόνο επένδυσης Lumiposa 625 FS για προστασία από έντομα εφάδους και το Lumidapt optima, προϊόν προώθησης της ανάπτυξης για καλύτερη ομοιομορφία φυτών και βελτίωσης της πρώτης ανάπτυξης.

* Πώς η Corteva Agriscience διασφαλίζει ότι οι αγρότες έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη τεχνογνωσία;

Η Corteva Agriscience διαθέτει ένα δίκτυο έμπειρων γεωπόνων που είναι πάντα διαθέσιμοι να παρέχουν στους αγρότες συμβουλές και υποστήριξη. Παράλληλα, η εταιρεία διοργανώνει εκπαιδευτικές ημερίδες και workshops για την ενημέρωση των αγροτών πάνω στις νέες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές της γεωργίας. Ειδικές online οθόνες σε καταστήματα γεωργικών εφοδίων μεταδίδουν καθημερινά τεχνικά θέματα και εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.

Ας συνεργαστούμε για ένα βιώσιμο μέλλον!

Η Corteva Agriscience δεσμεύεται να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος. Πιστεύουμε στην αξία της συνεργασίας και καλούμε τους αγρότες να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να:

  • Αυξήσουμε την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των καλλιεργειών: Η Corteva Agriscience προσφέρει υβρίδια καλαμποκιού PIONEER υψηλής απόδοσης, ανθεκτικά στις αντίξοες συνθήκες και με άριστα ποιοτικά           χαρακτηριστικά.
  • Προστατεύσουμε το περιβάλλον: Επενδύουμε στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού, στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων και στην προστασία της βιοποικιλότητας.
  • Διασφαλίσουμε την επισιτιστική ασφάλεια: Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην παραγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας, προσιτών σε όλους.

Μέσα από την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την ειλικρινή συνεργασία, μπορούμε να χτίσουμε ένα μέλλον γεμάτο ευημερία για τον αγροτικό κόσμο και για ολόκληρη την κοινωνία.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για:

  •     Καινοτόμες λύσεις: Η Corteva Agriscience συνεχώς ερευνά και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της βιωσιμότητας της γεωργίας.
  •     Βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές: Μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας με τους αγρότες, προωθώντας την υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών.
  •     Εκπαίδευση και υποστήριξη: Παρέχουμε στους αγρότες πρόσβαση σε εκπαιδευτικά

"Η Corteva Agriscience πιστεύει στην αξία της συνεργασίας", τονίζει ο Δρ. Ζανάκης. "Καλούμε τους αγρότες να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος."

Ο κύριος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των καλλιεργειών τους", εξηγεί ο Δρ. Ζανάκης. καθως η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού, στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων και στην προστασία της βιοποικιλότητας. "Πιστεύουμε ότι η γεωργία μπορεί να είναι παραγωγική και φιλική προς το περιβάλλον", υπογραμμίζει.

Ευχαριστούμε θερμά τους αγρότες μας η υποστήριξή σας αποτελεί πολύτιμη ώθηση για εμάς και ευχόμαστε ολόψυχα στους αγρότες μας,σπορές εύφορες και πλούσιες παραγωγές, γεμάτες ευημερία και χαρά, και θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στο πλευρό τους, έτοιμοι να τους συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθειά τους για ένα βιώσιμο και εύφορο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.

 
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις