Δηλώσεις για τη βιολογική κτηνοτροφία και γεωργία

Νέα Προθεσμία υποβολής δηλώσεων εφαρμογής έτους 2015 για τη Δράση 1.2 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ» και  για τη Δράση 1.1 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ»

« Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)2007-2013, Μέτρο 214: Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις – Έναρξη υποβολής Δηλώσεων εφαρμογής έτους 2015» Στα πλαίσια της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων εφαρμογής στο Μέτρο 214- Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις, για τις δράσεις

1.1 – Βιολογική Γεωργία

1.2 – Βιολογική Κτηνοτροφία

1.4 - Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές

2.1 - Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών

2.3Α - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην παραγωγή καπνού

2.3B - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην παραγωγή ζαχαρότευτλων

3.1 - Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων

4.1 - Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας

4.2 - Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας

σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές δυσκολίες και την υστέρηση στη διαδικασία ολοκλήρωσης της καταχώρησης των τροποποιήσεων συμβάσεων/ΣΠΔ, των μεταβιβάσεων και των συμβάσεων κατόπιν έγκρισης αιτημάτων θεραπείας, με γνώμονα πάντα την βελτίωση των διαδικασιών καταχώρησης των ετήσιων δηλώσεων εφαρμογής, τροποποιείται η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής έτους 2015 σύμφωνα με το συνημμένο πίνακα.

Επίσης για τις περιπτώσεις της υπογραφής σύμβασης λόγω μεταβίβασης σε νέο δικαιούχο (ολική ή μερική) ή αιτήματος θεραπείας τροποποιείται το εδάφιο «3. Διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης : υποβολή δήλωσης εφαρμογής» , 7η παράγραφος, σημείο 1 της αρ. 5691/15.1.2015 εγκύκλιου και η δήλωσης εφαρμογής για τα έτη και μέχρι το έτος 2015 πρέπει να υποβληθεί : 

- ηλεκτρονικά εντός 30 εργάσιμων ημερών, από την οριστικοποίηση της μεταβίβασης ή της σύμβασης εφόσον αφορά σε δικαιούχο λόγω έγκρισης αιτήματος θεραπείας στο πληροφοριακό σύστημα των μεταβιβάσεων, λαμβάνοντας ηλεκτρονικό πρωτόκολλο. Ειδικότερα, για τη δράση 2.3Β, η δήλωση εφαρμογής πρέπει να υποβληθεί εντός 30 εργάσιμων ημερών από την οριστικοποίηση-υπογραφή της νέας σύμβασης. ή

- σε έντυπη μορφή με τα σχετικά δικαιολογητικά στη ΔΑΟΚ εντός 30 εργάσιμων ημερών, από την οριστικοποίηση της μεταβίβασης ή της σύμβασης εφόσον αφορά σε δικαιούχο λόγω έγκρισης αιτήματος θεραπείας στο πληροφοριακό σύστημα των μεταβιβάσεων, λαμβάνοντας υπηρεσιακό αριθμό πρωτοκόλλου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις