«Greek Agribusiness Forum 2013»: Η αγροτική επιχειρηματικότητα ατενίζει το μέλλον

 

 

«Προκλήσεις κι Ευκαιρίες του Άμεσου Μέλλοντος» τιτλοφορείται το πρώτο ελληνικό Αγροτοεπιχειρηματικό Φόρουμ,  που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αφορά στη στρατηγική για το μέλλον της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και διοργανώνεται την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental», στην Αθήνα.

Το Greek Agribusiness Forum 2013 είναι ένα επίκαιρο φόρουμ για έναν από τους τομείς-κλειδιά για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, το οποίο θα επικεντρωθεί στη συζήτηση κρίσιμων θεμάτων, την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και αναλύσεων για το μέλλον της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και αγροτικής αναπτυξιακής πολιτικής και την προώθηση της έρευνας αλλά θα έχει και πρακτικό αποτέλεσμα με το κλείσιμο συμφωνιών, μεταξύ των συνέδρων.

Το Greek Agribusiness Forum 2013 διοργανώνεται από την Ethos Media A.E. σε συνεργασία με το Agrocapital, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας .

Το φόρουμ, που φιλοδοξεί να παίξει ρόλο παρεμβατικό στη συζήτηση για την Αγροτική Οικονομία της Ελλάδας την περίοδο 2014-20, που διαμορφώνεται η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, περιλαμβάνει  τα εξής:
1. Συνέδριο: Greek Agribusiness Conference 2013
2. Συναντήσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες και παράλληλα εργαστήρια
3. Βραβεία: Greek Agribusiness Awards 2013


Κατά τη διάρκεια συνεδρίου θ΄αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν:

1. Η  Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) 2014-2020 και η επιρροή που ασκεί στις επιχειρήσεις και την οικονομία
2. Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (Π.Δ.Π.) 2014-2020 και η επίδρασή του στους προϋπολογισμούς χωρών και επιχειρήσεων
3. Ο Ελληνικός Αγροτικός Τομέας σε Παγκόσμιο Πλαίσιο – Η βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς του
4 .Τιμές Τροφίμων – Οι  επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και οι μελλοντικές τάσεις
5 .Το Εθνικό Πρόγραμμα για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα – προτεραιότητες για τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση
6. Εποπτεία – Κτηματολόγιο – Φορολογία – Κίνητρα
7. Επιδοτήσεις
– Η  επίπτωση του Π.Δ.Π. 2014-2020 στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης
8. Καθεστώς Ενιαίας Ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Άμεσες ενισχύσεις και ρυθμιστικά μέτρα των αγορών
9. Χρηματοδότηση του Αγροτικού Τομέα – Διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση
10. Οικονομία και Διαχείριση Κτημάτων – Υπάρχει ενδιαφέρον για τα ελληνικά αγροτικά ακίνητα;
11.Στρατηγικές για την ενίσχυση των εισοδημάτων των αγροτών και πρόσβαση στην αγορά  – Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
12. Κίνητρα για ανάπτυξη αγροτικών επιχειρήσεων
13. Ασφάλιση και ΕΛ.Γ.Α. (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ)
14. Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων
15.  Γεωτεχνικός:
Ο νέος θεσμικός του ρόλος στην Αγροτική Ανάπτυξη (Συμβουλευτική και καθοδήγηση, δικαίωμα υπογραφής, πιστοποίηση, τυποποίηση, εκπαίδευση, συνταγογράφηση κ.ά.)
16.Αγρότης κι η Παραγωγή: Νέοι άνθρωποι, νέες δεξιότητες, νέα εργαλεία, νέα πρότυπα (τάσεις της αγοράς, καινοτομία, προϊόντα μπουτίκ, συμβολαιακή Γεωργία, μικρά αγροκτήματα, καλλιεργητικά περιθώρια, Ομάδες Παραγωγών, Αστικό Πράσινο κ.ά.)
17 .Εξαγωγές και Διάθεση παραγωγής: Εμπορικές συμφωνίες και κανάλια διανομής  ( brand name των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, Εμπόριο και διαχείριση ρίσκου ,  Δίκτυα διανομής ,  Εμπορία τροφίμων σε ξένες αγορές,  προϊόντα υψηλής ζήτησης στο εξωτερικό, Μεταφορά έδρας στα Βαλκάνια: εταιρίες ελληνικών συμφερόντων σε γειτονικές χώρες που παίρνουν πρώτες ύλες από Ελλάδα ή αξιοποιούν ελληνική τεχνογνωσία,  Καλλιέργειες με μεγάλη ζήτηση στην εγχώρια αγορά,  Νέα πρότυπα (στάνταρντ) ασφάλειας τροφίμων, Διαφορές ανάμεσα στα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα εισαγωγής τροφίμων και σε αυτά άλλων χωρών, Αλυσίδα προμήθειας και logistics, Δίκτυα μεταφοράς αγροτικών προϊόντων και μεταφορικά έξοδα,  Εμπορικές συμφωνίες, μικό πλαίσιο χωρών-στόχων,  Προστασία πληρωμών)

Άμεσες συνεργασίες

Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με στελέχη του ιδιωτικού τομέα όπως παραγωγούς, ερευνητές, επιχειρηματίες εισαγωγών και εξαγωγών, οικονομικούς συμβούλους, εργολάβους, διανομείς και παρόχους υπηρεσιών, με στόχο να συζητήσουν μαζί τους προοπτικές συνεργασίας.

Οι συναντήσεις Β2Β, τις οποίες θα συντονίσουν οι διοργανωτές του συνεδρίου, θα βοηθήσουν τους συνέδρους να εντοπίσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής στο Greek Agribusiness Forum 2013, θα υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης της φόρμας  Β2Β, με την οποία οι εγγεγραμμένοι ζητούν να συναντηθούν με εκπροσώπους οργανισμών και επιχειρήσεων του τομέα που τους ενδιαφέρει για συνεργασία.

Οι συναντήσεις Β2Β διοργανώνονται από την Ethos Media A.E. σε συνεργασία με την Agrocapital και τις μετέχουσες εταιρίες, και θα πραγματοποιηθούν εντός του συνεδριακού χώρου, κατά τη διάρκεια της ημερίδας. Όλοι οι σύνεδροι δικαιούνται να λάβουν μέρος στις συναντήσεις, με σειρά προτεραιότητας και κατόπιν έγκρισης του σχετικού αιτήματός τους από την εταιρία με εκπρόσωπο της οποίας έχουν ζητήσει να συναντηθούν. Οι επωνυμίες των εταιριών που θα είναι διαθέσιμες για τις συναντήσεις καθώς και σύντομο εταιρικό προφίλ τους θα αναρτώνται σταδιακά στον ιστότοπο του συνεδρίου: www.greekagribusinessforum.gr


Βραβεία: Greek Agribusiness Awards 2013

Η τελετή απονομής των βραβείων Greek Agribusiness Awards 2013 αποτελεί την κορύφωση του Greek Agribusiness Forum 2013 και θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στον ίδιο συνεδριακό χώρο (Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα), από τις 19:30 έως τις 22:30, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου. Η τελετή θα καλυφθεί από εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο κύριος στόχος των βραβείων αυτών είναι η επιβράβευση οργανισμών που στηρίζουν τον ελληνικό αγροτικό τομέα. Οι διοργανωτές αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση ενός θεσμού βράβευσης αναγνωρισμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο οποίος θα βοηθά τις ελληνικές αγροτικές εταιρίες u963 στην επιλογή των στρατηγικών συνεργατών τους. Οι εταιρίες που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα Greek Agribusiness Awards 2013 μπορούν να κάνουν σχετική εγγραφή στον ιστότοπο του συνεδρίου: www.greekagribusinessawards.gr, συμπληρώνοντας τη φόρμα υποψηφιότητας κατά τις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.


Σημείωση: Οποιαδήποτε εταιρία μπορεί να θέσει υποψηφιότητα, ανεξάρτητα από το μέγεθός της. Το μέγεθος μίας εταιρίας και τα χρόνια λειτουργία δεν περιλαμβάνονται μεταξύ των κριτηρίων βράβευσης.

Κατηγορίες Βραβείων
ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»
 “ΔΗΜΗΤΡΑ: Premier Greek Agribusiness Award 2013”

Το βραβείο αυτό θα απονεμηθεί στην κορυφαία εταιρία παραγωγής ή υποστήριξης της αγροτικής οικονομίας για το τρέχον έτος, κατόπιν έρευνας που θα διενεργηθεί από την Επιτροπή Βράβευσης, η οποία απαρτίζεται από άτομα με ειδίκευση σε διάφορους τομείς της αγοράς.


ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
Greek Agribusiness Awards of Excellence 2013
-Τιμητική Διάκριση Κριτικής Επιτροπής Agribusiness Επιτευγμάτων 2013

Το βραβείο αυτό θα απονεμηθεί σε άτομο που έχει διακριθεί για τη συνεισφορά του στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, σύμφωνα με ειδικά κριτήρια που έχει καθορίσει η Επιτροπή Βράβευσης.
-Τιμητική Διάκριση Κριτικής Επιτροπής Agribusiness Θεσμικού Φορέα 2013
Το βραβείο αυτό θα απονεμηθεί σε έναν Οργανισμό που έχει διακριθεί για τη συνεισφορά του στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, σύμφωνα με τα ειδικά κριτήρια που έχει καθορίσει η Επιτροπή Βράβευσης.

***Σημείωση: Τα τιμητικά βραβεία απονέμονται χωρίς προηγούμενο αίτημα υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων, με βάση προτάσεις της Επιτροπής Βράβευσης. Θα απονεμηθεί ένα βραβείο ανά κατηγορία.


ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Greek Agribusiness Awards of Excellence 2013
1. Βραβείο Καινοτομίας Παραγωγών, Αγροτικών Συνεταιρισμών, Ομάδων Παραγωγών
2. Βραβείο Τραπεζικών Προϊόντων
3. Βραβείο Ασφαλιστικών Υπηρεσιών
4. Βραβείο Παραγωγών και Προμηθευτών Πολλαπλασιαστικού Υλικού (σπόρων, Φυτωρίων κλπ.)
5. Βραβείο Εταιριών Λιπασμάτων και Φυτοπροστατευτικών Φαρμάκων
6. Βραβείο Εταιριών Αγροτικού Εξοπλισμού Μηχανημάτων και Άρδευσης
7. Βραβείο Υποστήριξης Αλυσίδας Εφοδιασμού και Logistics
8. Βραβείο Συσκευασίας και Τυποποίησης
9. Βραβείο Υπηρεσιών Υποστήριξης Αγροτικής Ανάπτυξης και Προώθησης Εξαγωγών (συμβουλευτικής, εργαστηριακής ανάλυσης, πιστοποίησης, διαπίστευσης, marketing, social media, υπηρεσιών προώθησης, διάθεσης παραγωγής, κλπ.)
10. Βραβείο Τεχνολογικής Υποστήριξης (τηλεματικής, software, sites, συστημάτων επιτήρησης, συστημάτων πρόβλεψης και πρόγνωσης, κλπ.)

***Σημείωση: Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε τρεις εταιρίες (οι οποίες θα λάβουν το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα) ανά κατηγορία. Τους νικητές θα επιλέξει η Επιτροπή Βράβευσης από μία τελική λίστα έξι υποψηφίων.Και οι έξι εταιρίες που θα περιλαμβάνονται στην τελική λίστα, θα λάβουν τιμητική διάκριση.

Οι διοργανωτές: ETHOS MEDIA Α.Ε. (www.ethosmedia.eu) – Agrocapital.gr
Η Ethos Media Α.Ε. είναι μία εταιρία με εγχώρια και διεθνή παρουσία που δραστηριοποιείται στους τομείς των εκδόσεων επιχειρηματικών περιοδικών & εφημερίδων, στο internet με portals, websites και ηλεκτρονικά newsletters, καθώς και στο σχεδιασμό, την παραγωγή και τέλος τη διοργάνωση επιχειρηματικών συνεδρίων. Πιο συγκεκριμένα, στις εκδόσεις της Ethos Media συγκαταλέγονται τα εξής επιχειρηματικά περιοδικά κι εφημερίδες:  Το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ, το περιοδικό για την πολιτική υγείας και φαρμάκου Ph.B (Pharma & Health Business),  Το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World, Τη  free press εφημερίδα Ασφαλίζομαι και τη free press εφημερίδα Alive

Όσον αφορά στο internet, η Ethos Media δραστηριοποιείται με το ασφαλιστικό portal www.insuranceworld.gr,   το portal www. virus.com.gr για την πολιτική υγείας και φαρμάκου, την ιστοσελίδα www.hrima.gr και  την εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ Week. Τέλος, ένα από τα πιο δυνατά και σημαντικά brands της εταιρίας, είναι τα καταξιωμένα, επιχειρηματικά και θεματικά συνέδρια Money Conferences. Το πρώτο εξάμηνο του 2013, η Ethos Media S.A. διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τα εξής συνέδρια:  Generics Conference 2013, - Greek Exports Forum 2013, - Marketing & Sales meta-conference 2013,  Insurance Money Conference 2013,- Pharma & Health Conference 2013,  Digital Banking Money Conference 2013. Για περισσότερες πληροφορίες: www.moneyconferences.com

AGROCAPITAL.GR

To agrocapital.gr άρχισε τη δραστηριότητά του από το 2011 έχοντας ως στόχο ν΄αποτελέσει μια εναλλακτική και καινοτόμο πηγή ενημέρωσης για τον αγροτικό κόσμο. Βασική του φιλοσοφία είναι ότι ο παραγωγός της νέας εποχής μπορεί με την κατάλληλη ενημέρωση ν’ ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα και οι παθογένειες του παρελθόντος να γίνουν τα πλεονεκτήματα του μέλλοντος. Οι
εξελίξεις λόγω της κρίσης δικαίωσαν την επιλογή του Agrocapital.gr για τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής. Σήμερα το portal, αποτελεί ένα διαδικτυακό φορέα, που επιχειρεί να διαδραματίσει εκπαιδευτικό και παρεμβατικό ρόλο στην αγροτική, αλιευτική, αγροτουριστική, περιβαλλοντική και ενεργειακή επιχειρηματικότητα.

Σε ποιους απευθυνόμαστε;


Το Agrocapital.gr ενημερώνει καθημερινά για όλες τις εξελίξεις το σύγχρονο παραγωγό, τον ιδιώτη ή συνεταιριστή επιχειρηματία στο χώρο της αγροτοβιομηχανικής παραγωγής, τον πανεπιστημιακό δάσκαλο και τον γεωτεχνικό (κτηνίατρο, δασολόγο, γεωπόνο, ιχθυολόγο), τον περιβαλλοντολόγο, το διακινητή, τον επενδυτή στο χώρο της ενέργειας, τη γυναίκα- επιχειρηματία, τον επαγγελματία στο χώρο των αγροτικών μηχανημάτων, παρακολουθεί την ειδησεογραφική επικαιρότητα ενώ προσεγγίζει και ζητήματα που αφορούν στη διατροφή μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και την υγεία. Παρουσιάζει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και τις σύγχρονες τάσεις για την αγροτική οικονομία, όπως διαμορφώνονται στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το διεθνή χώρο.

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που ο αγροτικός πληθυσμός αγγίζει το 11% και η παραγωγική και βιομηχανική δραστηριότητα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα στη συντριπτική της πλειοψηφία με την αγροτική παραγωγή και οικονομία, το agrocapital.gr απευθύνεται στοχευμένα σ’ ένα θεματικό target group πλέον των 2.000.000 δυνητικών αναγνωστών, που ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και σ’ έναν ευρύτερο κύκλο 5.000.000 δυνητικών αναγνωστών, οι οποίοι ενδιαφέρονται ν’ ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον, την ενέργεια, τον τουρισμό, τη διατροφή κ.ά. Εμπλουτίζουμε διαρκώς το portal με νέες στήλες, προσθέτουμε νέες συνεργασίες και παρεμβαίνουμε μέσα από σειρά εκδηλώσεων ή διάλογο στα αγροτικά πράγματα.

Πληροφορίες: Σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210/9984932, 9984866, 9984901, 9984905. Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής συνέδρων,  στα τηλέφωνα: 210/9984909 και 9984912.



 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις