Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας

 

 

 

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα για τη δραστηριότητα των Κυβερνήσεων κατά τη περίοδο Νοεμβρίου 2010 – Νοεμβρίου 2013 καθώς και για το μεταρρυθμιστικό τους έργο, σύμφωνα με μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η έρευνα θα παρουσιαστεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις 14:30, στο 24ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ I Το νέο ελληνικό οικονομικό και παραγωγικό Μοντέλο I Μεταρρυθμίσεις – Επενδύσεις - Ανάπτυξη» στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
 
Η ιδιαίτερη σημασία του Συνεδρίου, σε διεθνές πλέον επίπεδο, χαρακτηρίζεται από τη παρουσία υψηλής αντιπροσωπίας από εκπροσώπους μεγάλων Αμερικανικών Πολυεθνικών εταιριών μελών του Αμερικανικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τη κάλυψη του συνεδρίου από αμερικανικά και βρετανικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.
 
Η 24η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας εστιάζει τις εργασίες της σε φλέγοντα ζητήματα όπως οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 και για πρώτη φορά θα συζητηθεί το πλαίσιο και τα οφέλη από την επικείμενη διατλαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και επενδύσεων και οι εν γένει  εξελίξεις σχετικά με τη Συμφωνία Ευρώπης-ΗΠΑ για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων.
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Paul B. Kazarian, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του  Japonica Partners, όπου θα παρουσιάσει την εκτίμηση του σημαντικού αυτού fund για τις επενδυτικές δυνατότητας της Ελλάδας αλλά και το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά. Χαρακτηριστικά η Japonica Partners ζήτησε την ανάληψη δράσης από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσινγκτον προκειμένου να ξεπεραστεί η «οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική» η οποία δεν επιτρέπει την αξιολόγηση Α+ που αξίζει στην Ελλάδα.
 
Το ετήσιο διήμερο συνέδριο "Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" έχει δικαιολογημένα χαρακτηριστεί ως η ναυαρχίδα των εκδηλώσεων του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δεδομένου ότι τα τελευταία 24 χρόνια έχει προσελκύσει και εξακολουθεί να προσελκύει τους κορυφαίους εκπροσώπους της πολιτικής, διπλωματικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και ΜΜΕ, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο περισσότερα από 1.200 άτομα, που παρακολουθούν το συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις του.
 
Από τα πρώτα χρόνια, το συνέδριο φιλοξενεί κάθε χρόνο στο βήμα του τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και του Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Έτσι και φέτος, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
 
Σημαντικό μέρος του συνεδρίου φέτος, καταλαμβάνει η συζήτηση για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και τη λειτουργία της αγοράς. Εκπρόσωποι τραπεζών, φορέων και παράγοντες της αγοράς παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τη χρηματοδότηση, τη ρευστότητα, το Χρηματιστήριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις υποδομές  και το τραπεζικό σύστημα.

Πρόγραμμα «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις