Trikalinos Αυγοτάραχο: Στην καρδιά του Ferran Adria

Ξεχωριστή ημέρα και εξαιρετικά τιμητική τόσο για τη χώρα μας όσο και για την εταιρεία Trikalinos Αυγοτάραχο, αποτέλεσε η έναρξη φωτογραφικής έκθεσης της Hannah Collins, για το βιβλίο "Fragile Feast".

Με τις εικόνες του γαλανού ελληνικού ουρανού, του ιερού βράχου της Ακρόπολης και του εμβληματικού προϊόντος του τόπου μας - Trikalinos Αυγοτάραχο - στην υποδοχή της κατάμεστης αίθουσαν, άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση "The Fragile Feast, Routes to Ferran Adria", για να υποδεχθεί το κοινό της Βαρκελώνης.

Η έκθεση - η οποία θα φιλοξενείται στο Fundacio Sunol μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου - είναι αφιερωμένη στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά υλικά, τα οποία ο κορυφαίος Chef Ferran Adria ξεχώρισε και με τα οποία δημιούργησε μερικά από τα πιο εξαιρετικά πιάτα στο εστιατόριο του, το EL BULLI.

Περιγράφοντας τις διαδρομές από το φυσικό περιβάλλον, τον τόπο καταγωγής και την παραγωγική διαδικασία των μοναδικών αυτών προϊόντων, η έκθεση αποτελεί ένα ιστορικ΄΄ο ντοκουμένο και μια αφήγηση της ιστορίας των ανθρώπων και των συνδέσεων που προκύπτουν μεταξύ τους, με αφετηρία τα ίδια τα προϊόντα.

Ιδιαίτερη η χαρά του Ferran Adria κατά τη συνάντηση του με τον κ. Ζαφείρη Τρικαλινό. Μην κρύβοντας το θαυμασμό και την εκτίμηση του στον ίδιο, όσο και στο Trikalinos Αυγοτάραχο, το οποίο  αγαπά ο διάσημος Chef, είπε χαρακτηριστικά: "Το αυγοτάραχο σας κ. Τρικαλινέ είναι σπουδαίο προϊόν! Πρέπει να το διαδώσουμε στον κόσμο, όπως το ισπανικό Jamon. Αν δεν υπήρχαν προϊόντα σαν το δικό σας, εμείς δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε!" και αυθόρμητα έβαλε το προϊόν στην καρδιά του για να φωτογραφηθούν μαζί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις