M. Τζελέπης: για την καθυστέρηση πληρωμής των πρόωρων συντάξεων

O M. Τζελέπης έφερε στην Βουλής το ζήτημα «των μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή των πρόωρων συντάξεων των αγροτών-δικαιούχων»

Με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 3638/2-3-2016 Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης  έφερε στην Βουλή το ζήτημα «των μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή των πρόωρων συντάξεων στους αγρότες-δικαιούχους».

Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Βουλευτής στην Ερώτηση του: «Σημαντική καθυστέρηση έχει καταγραφεί ως προς την καταβολή των πρόωρων συντάξεων στους αγρότες-δικαιούχους. Η τελευταία πίστωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2015 και αφορούσε την πρόωρη σύνταξη του Νοεμβρίου, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ σε 30.464 αγρότες. Μέχρι σήμερα –αρχές Μαρτίου- έπρεπε να έχουν ήδη πληρωθεί άλλοι δύο μήνες, ένας στα μέσα Ιανουαρίου και ένας στα μέσα Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παραγωγών, η τελευταία πληρωμή ήταν τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ αρκετοί αγρότες φοβούνται ότι θα επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, τους αντίστοιχους μήνες, που έμειναν απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες για τα ποσά που δικαιούνταν από το εν λόγω πρόγραμμα».

Επίσης, όπως ανάφερε ο κ. Τζελέπης: «Πέρυσι, ένας από τους λόγους της καθυστέρησης της σχετικής πληρωμής, που έφτασε σχεδόν τους 4 μήνες ήταν και το γεγονός ότι δεν είχε υπογραφεί η απαραίτητη απόφαση με την πίστωση του σχετικού κονδυλίου που αφορούσε την πληρωμή του 2015. Κάτι που δεν ισχύει για φέτος, καθώς η περσινή ΚΥΑ, που συνυπέγραφαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, καθορίζει και το συνολικό ποσό προς πίστωση για το έτος 2016, στα 70 εκατ. ευρώ και μάλιστα, υψηλότερο από το ποσό των 67,5 εκατ. ευρώ για το 2015».

Επειδή, κατά τον κ. Τζελέπη τίθεται πλέον πολύ σοβαρό ζήτημα ως προς την επιβίωση αυτών των ανθρώπων ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει πότε αναμένεται να πιστωθούν τα χρήματα στους αγρότες-δικαιούχους των πρόωρων συντάξεων, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους καταγράφονται οι μεγάλες αυτές καθυστερήσεις για την καταβολή των πρόωρων συντάξεων, καθώς το σχετικό κονδύλι έχει υπογραφεί από πέρσι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις