Ανάγκη άμεσης στήριξης των παραγωγών υπαίθριου καρπουζιού στο νότιο τμήμα της Κρήτης
Παραγωγοί υπαίθριου καρπουζιού Κρήτη

Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και Γραμματεά της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα με θέμα: Ανάγκη άμεσης στήριξης των παραγωγών υπαίθριου καρπουζιού στο νότιο τμήμα της Κρήτης. Δείτε αναλυτικά την ερώτηση:

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Ανάγκη άμεσης στήριξης των παραγωγών υπαίθριου καρπουζιού στο νότιο τμήμα της Κρήτης»

 

Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί οι παραγωγοί υπαίθριου καρπουζιού εξαιτίας του καύσωνα και των αυξημένων για την εποχή θερμοκρασιών που έπληξαν την Κρήτη. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει η παραγωγή τους στα χωράφια και να σαπίζει οδηγώντας τους αγρότες στην απόγνωση καθώς βλέπουν τα προϊόντα τους αδιάθετα αλλά και τον κόπο, την προσπάθεια και τα έξοδα που έχουν κάνει να πηγαίνουν χαμένα.

Δυστυχώς, είναι βέβαιο πως θα έχουν επιπλέον προβλήματα να αντιμετωπίσουν πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις που είχε ο κορονοϊός στην αγροτική παραγωγή κάθε είδους στη χώρα μας.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Είναι ενήμερος για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί καρπουζιού στη Νότια Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας;
  2. Έχει υπολογιστεί η ζημιά και οι πιθανές επιπτώσεις αυτής;
  3. Ποιες πρωτοβουλίες άμεσης στήριξής τους προτίθεται να λάβει;
  4. Ποια βήματα ενίσχυσης και αποζημίωσης των αγροτών θα ληφθούν για να περιοριστούν οι ζημιές που έχουν υποστεί εξαιτίας της πανδημίας αλλά και των καιρικών συνθηκών οι αγρότες;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις