Β. Κόκκαλης: Για τη χρήση βιοντίζελ από τους αγρότες
βιοντίζελ από τους αγρότες

Εάν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης η κατάργηση της κατανομής βιοντίζελ και ποια είναι η πολιτική του Υπουργείου σ’ αυτό το κρίσιμο θέμα, ρωτά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Στην ερώτηση ο κ. Κόκκαλης ζητά επίσης να μάθει ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να διαφυλαχθεί το εισόδημα των αγροτών που στηρίζεται στο υπάρχον σύστημα.

Ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στο κλάδο καθώς ποσότητες βιοντίζελ δεν παραδίδονται λόγω των πολύ χαμηλών τιμών πώλησης τους. Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό θα έχει ως συνέπεια την μείωση της τιμής αγοράς των ενεργειακών σπόρων, με ορατό τον κίνδυνο μεγάλης μείωσης ή και εξαφάνισης των καλλιεργούμενων καλλιεργειών και ραγδαία πτώση του αγροτικού εισοδήματος. Επιπλέον, φημολογείται έντονα η αλλαγή του συστήματος κατανομής βιοντίζελ».

Ο κ. Κόκκαλης ερωτά τον Υπουργό: «Είναι στα σχέδια σας η κατάργηση της κατανομής βιοντίζελ και ποια είναι η πολιτική του Υπουργείου σας σ’αυτό το κρίσιμο θέμα;

Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να διαφυλάξετε το εισόδημα των αγροτών που στηρίζεται στο υπάρχον σύστημα;»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις