Χαρακόπουλος: Πώς μπορεί να λειτουργεί ομαλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη σύγκρουση κορυφής;

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου είναι και αναγνώριση ότι πρέπει να γίνουν ακόμη σημαντικά βήματα, ώστε επιτέλους να πιάσουμε τα υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτό πιστεύω πως ήταν και το ουσιαστικό μήνυμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών. Να κινηθούμε με γοργά βήματα, ει δυνατόν με άλματα, προς έναν πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό, που θα αλλάξει τις σχέσεις κράτους-πολίτη. Για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η εμπέδωση υψηλών, απαιτητικών κριτηρίων στις διοικήσεις των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου.

Ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο έρχεται να απαντήσει ακριβώς σε αυτές τις ανάγκες, ώστε η πολιτική αντιπαράθεση να μην εξαντλείται  σε ανταλλαγή επιχειρημάτων για το αν είναι ικανότερος ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ -που προτείνατε εσείς- από έναν υπερήλικα -που προτείνατε εμείς- για τη θέση του διοικητή νοσοκομείου. Δεν τιμά κανέναν αυτή η συζήτηση!».

 

Μπόνους για στόχους και… ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «αυτό που θα αποτελέσει αλλαγή σελίδας στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης είναι η υπογραφή συμβολαίου απόδοσης με την ανάληψη των καθηκόντων του επιλεγόμενου υποψηφίου. Με μετρήσιμους, ποσοτικούς δείκτες, που θα αποδεικνύουν την πρόοδο που συντελέστηκε σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, με πρόβλεψη για μπόνους στην περίπτωση που τους πετυχαίνει ή τους υπερκαλύπτει, αλλά και με δυνατότητα ανάκλησης του συγκεκριμένου διοικητή, εφόσον δεν έχει πετύχει τους συμφωνημένους στόχους.

Δεν ξέρω αν υπήρξε ανάλογη πρόνοια με την υπογραφή συμβολαίου απόδοσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δημόσια αξιώνει την παραίτηση του διοικητή και η οποία -όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ- δεν υποβάλλεται. Δεν ξέρω πώς μπορεί να λειτουργεί ομαλά ένας οργανισμός αν δημόσια υπάρχει τέτοια σύγκρουση κορυφής και πως φτάσαμε σε αυτήν μετά την προβληματική πληρωμή της προκαταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων. Όμως, αν μη τι άλλο δείχνει ότι δεν ισχύει και η ισοπεδωτική κριτική μέρους της αντιπολίτευσης για γαλάζιες επιλογές».

 

Αναμένουμε σχέδιο για την Θεσσαλία

Ο Θεσσαλός πολιτικός για την τροπολογία ενίσχυσης των πλημμυροπαθών αγροτών σημείωσε ότι «ορθώς οι ενισχύσεις αυτές είναι αφορολόγητες και ακατάσχετες. Οι ζημιές, όμως, είναι τεράστιες, η απόγνωση περισσεύει, οι αποζημιώσεις πρέπει να είναι στο πραγματικό μέγεθος της ζημιάς και να καταβληθούν χθες! Οι προκαταβολές που ανακοινώθηκαν πράγματι είναι γενναίες, και όλοι αναμένουν ότι το ίδιο  θα είναι και το ύψος της τελικής αποζημίωσης. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, σχεδόν δυο μήνες από την καταστροφή υπάρχουν πολίτες που πνίγηκαν στη λάσπη και δεν έλαβαν την πρώτη αρωγή των 6.600 ευρώ. Η πληγωμένη Θεσσαλία πρέπει να ορθοποδήσει, και για να γίνει αυτό χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο που αναμένουμε».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις