Κόκκαλης: Δώστε παράταση στις πληρωμές του ΕΛΓΑ για την πλημμυροπαθή Θεσσαλία

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να δώσει παράταση στους αγρότες από την πλημμυροπαθή Θεσσαλία σε ότι αφορά την καταβολή των ασφαλίστρων προς τον ΕΛΓΑ και να σταματήσει την αποστολή «απειλητικών» γραπτών μηνυμάτων, απευθύνει με δήλωσή του, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στη δήλωσή του, ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής: «Μετά το… τσάι και συμπάθεια που κέρασε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας, έρχονται τα απειλητικά γραπτά μηνύματα στα κινητά τους τα οποία αναφέρουν πως «ENHMEPΩΣAMEΓIATHNOΦEIΛHΣAΣΣTONEΛΓA. METATHN 1 AΠPIΛIOY 2024, OYΔEMIAΠAPATAΣHΘAΔOΘEI. ΣEΠEPIΠTΩΣHZHMIAΣ, ΔENΘAΛABETEAΠOZHMIΩΣHANΔENEΞOΦΛHΣETE».

Έτσι ακριβώς αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ την επιβεβλημένη ανάγκη να στηριχθούν οι συμπολίτες μας που έχασαν δουλειές και περιουσίες από τις πλημμύρες. Δεν έχουν καν την τσίπα να περιμένουν την είσπραξη των ενισχύσεων ώστε να μπορούν οι οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Καλούμε εδώ και τώρα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη να σταματήσει τον εκφοβισμό ανθρώπων που τους τελευταίους μήνες βιώνουν έναν άνευ προηγουμένου Γολγοθά και να ανακοινώσει παράταση για τις προθεσμίες καταβολής των ασφαλίστρων» καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις