Χορτοδετική πρέσα και συνδυασμός με μηχανή συσκευασίας της Massey Ferguson αναβαθμίζουν την ποιότητα των ζωοτροφών και την παραγωγικότητα

Επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται σύμφωνα με τις σοδειές και τις συνθήκες.

Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO με χαρά παρουσιάζει μία σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων για τις στρογγυλές χορτοδετικές πρέσες MF RB και τις πρέσες/μηχανές συσκευασίας MF Protec για το Μ.Υ 2022. Οι αναβαθμίσεις αυτές βοηθούν στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των ζωοτροφών, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται σύμφωνα με τις σοδειές και τις συνθήκες.

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής που εφαρμόζει σε όλη τη σειρά, η Massey Ferguson συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση της κορυφαίας σειράς μηχανημάτων συγκομιδής. Οι αλλαγές αυτές αυξάνουν την απόδοση συγκομιδής και βοηθούν στη δημιουργία υψηλής ποιότητας ζωοτροφών και στην καλύτερη διατήρηση των σοδειών ώστε τα ζώα να τρέφονται με πιο θρεπτικές, τοπικά παραγόμενες τροφές, κάτι που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα κέρδη σας», δήλωσε ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson, Ευρώπης & Μέσης Ανατολής.

Αναβαθμίσεις χορτοδετικών πρεσών και πρεσών/μηχανών συσκευασίας της MF για το 2022:

  • Νέα επιλογή συστήματος περιτύλιξης μεμβράνης για το συνδυασμό πρέσα/μηχανή συσκευασίας MF RB F Protec,

αλλά και νέα χορτοδετική πρέσα με επιλογές δοχείου πλυσίματος χεριών, φωτισμού LED και υδραυλικού γρύλου

  • Πακέτα εξοπλισμού ‘Silage’ και ‘Comfort
  • Προαιρετικό κιβώτιο υψηλότερης αντοχής για τα μηχανήματα MF RB F Xtra και MF RB F Protec
  • Πρόσθετη βάση λεπίδας για τις χορτοδετικές πρέσες MF RB F και MF RB V Solo
  • Περαιτέρω βελτιώσεις για εύκολη λειτουργία και υψηλή ποιότητα

Συνδυασμός Πρέσα/μηχανή συσκευασίας MF RB F Protec

Η Massey Ferguson προσφέρει τώρα προαιρετικά τη δυνατότητα περιτύλιξης μεμβράνης με το συνδυασμό πρέσα/μηχανή συσκευασίας MF RB F Protec. Μπορεί επίσης η περιτύλιξη να γίνει με δίχτυ, επιτρέποντας στους χειριστές τη δυνατότητα να επιλέξουν το πιο κατάλληλο υλικό για τη σοδειά τους, τις συνθήκες και λοιπές απαιτήσεις.

Η συσκευασία με μεμβράνη αντί για δίχτυ παράγει πιο σφικτά δεμάτια με λιγότερη περιεκτικότητα σε οξυγόνο, με αποτέλεσμα την αυξημένη ποιότητα βοσκής και μειωμένες απώλειες κατά την αποθήκευση. Επίσης μειώνεται η πιθανότητα διάτρηση και διατηρείται καλύτερα το σχήμα του δεματίου, κάτι που βελτιώνει και τη σταθερότητα της στοίβας.

Οι χειριστές μπορούν να επιλέξουν τη χρήση είτε μεμβράνης ή διχτυού συσκευασίας δεματίων με απλή εναλλαγή μεταξύ τους σε λιγότερο από δύο λεπτά, μέσω του Rapid Reload System. Αυτό συγκρατεί έως τρία ρολά από δίχτυ, μεμβράνη ή ένα συνδυασμό και των δύο.

Δίχτυ αντικατάστασης ή ρολά μεμβράνης φορτώνονται εύκολα από το έδαφος, χρησιμοποιώντας το σύστημα Comfort Load. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να τοποθετούν το ρολό κάθετα σε ένα μακρύ βραχίονα φόρτωσης που διευκολύνει την ανύψωση σε οριζόντια θέση πριν την τοποθέτηση στο τύμπανο έδρασης.

Η ίδια μεμβράνη χρησιμοποιείται για το δέσιμο και την περιτύλιξη των δεμάτων και μπορούν να ανακυκλώνονται μαζί – αντίθετα με το δίχτυ που χρειάζεται διαχωρισμό.

Ένα νέο, προαιρετικό ενσωματωμένο δοχείο νερού, και στα δύο μοντέλα MF RB F Protec και MF RB V Protec, επιτρέπει στους χειριστές να πλένουν τα χέρια τους αφού τοποθετήσουν το δίκτυ ή τα ρολά της μεμβράνης, ή μετά από εργασίες συντήρησης. Περιλαμβάνει ακόμα και δοχείο υγρού σαπουνιού στο καπάκι.

Άλλες αλλαγές στις χορτοδετικές πρέσες MF RB F και MF RB V Protec περιλαμβάνουν:

  • Ένα νέο πιρούνι δεματίου προσφέρει άριστη επαφή με το έδαφος και ένα βελτιωμένο σύστημα συγκράτησης. Η θέση μεταφοράς μπορεί να επιλεχθεί από την καμπίνα
  • Νέος, προαιρετικός φωτισμός LED περιλαμβάνει ένα φως για τη μονάδα συσκευασίας και δύο ακόμα τοποθετημένα κάτω από το πλαϊνό πάνελ
  • Προαιρετικός υδραυλικός γρύλος για εύκολο κοτσάρισμα.

Προσαρμογή χαρακτηριστικών πρέσας για όλες τις σοδειές και τις συνθήκες

Τα νέα πακέτα εξοπλισμού ‘Silage’ and ‘Comfort’ της Massey Ferguson διατίθενται για τα MF RB F & V Series Xtra (πρέσες σταθερού και μεταβλητού θαλάμου), και για τη σειρά MF RB F & V Protec (πρέσα/μηχάνημα συσκευασίας). Αυτά προσφέρουν τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά για ειδικές εργασίες και βοηθούν τους χειριστές να προσαρμόζουν με ακρίβεια τις χορτοδετικές πρέσες τους ανάλογα με τις σοδειές και τις δραστηριότητές τους. Για όσους αναζητούν βέλτιστα χαρακτηριστικά και ευελιξία, μπορούν να παραγγείλουν τα μηχανήματα και με τα δύο πακέτα.

Πακέτα MF RB F και MF RB V Xtra*

Silage

Comfort

Πλάτος επιλογή 2.4m

Τερματικό E-Link Pro ISObus

25 λεπίδες

Τροχοί ελεύθερης περιστροφής

Κιβώτιο 1,000rpm

Δείκτης σχήματος δεματίου

550/45-22.5 ελαστικά

Alpine kit

25 ανταλλακτικές λεπίδες στη βάση

Φρένα τροχών (ζευγάρι)

25 πλάκες λεπίδων

Συμπερ. εργοστασιακό φιλμ, δίχτυ και δοχείο 10 λίτρων

*Μοντέλο Xtra συμπερ. Κόφτη

Πακέτα MF RB F Protec και MF RB V Protec

Silage

Comfort

Πλάτος επιλογή 2.4m

Τερματικό E-Link Pro ISObus + κάμερα με οθόνη απεικόνισης

25 λεπίδες

Δείκτης σχήματος δεματίου

Πρόσθετες στροφές περιτύλιξης*

Alpine kit

Κιβώτιο 1,000rpm

Ενσωματωμένο δοχείο πλυσίματος

550/45-22.5 ελαστικά

Κιτ προβολέων LED

25 εφεδρικές λεπίδες στη βάση

Έξτρα κάμερα

Χαλάκι προστασίας δεματίου

Συμπερ. εργοστασιακό φιλμ, δίχτυ και δοχείο 10 λίτρων

*Η πρόσθετη περιστροφή του δεματίου αποβάλει τον αέρα και βελτιώνει τη στεγανοποίηση του φιλμ

Κιβώτιο μεγαλύτερης αντοχής

Ένα αναβαθμισμένο κιβώτιο 1000 σαλ. διατίθεται τώρα προαιρετικά για τα μηχανήματα MF RB F Xtra και MF RB F Protec. Ικανό να μεταφέρει 20% περισσότερη ισχύ, βελτιώνει την ποιότητα κοπής στις πιο βαριές σοδειές και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

Βάση λεπίδων για εύκολη αλλαγή του μήκους κοπής

Οι χορτοδετικές πρέσες MF RB F και MF RB V μπορούν τώρα να εφοδιάζονται με μία ενσωματωμένη θήκη εφεδρικών λεπίδων, που επιτρέπει στους χειριστές να μεταφέρουν 13, 17 ή 25 πρόσθετες λεπίδες. Αυτό διευκολύνει την προσθήκη ή αφαίρεση λεπίδων στο χωράφι, επιτρέποντας τη γρήγορη αλλαγή του μήκους κοπής, ανάλογα με τη σοδειά και τις συνθήκες.

Περαιτέρω αναβαθμίσεις χορτοδετικών πρεσών

Η Massey Ferguson παρουσίασε επίσης μία σειρά άλλων αναβαθμίσεων και προαιρετικών επιλογών για τις χορτοδετικές πρέσες, που έχουν σχεδιαστεί για εύκολη λειτουργία και βελτίωση της ποιότητας των ζωοτροφών. Αυτές περιλαμβάνουν ένα νέο περιστρεφόμενο άνοιγμα ρυμούλκησης διαμέτρου 40mm, που έχει σχεδιαστεί ειδικά σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, όλες οι χορτοδετικές πρέσες MF RB V – μεταβλητού θαλάμου – εφοδιάζονται τώρα με ένα νέο σύστημα πρόσδεσης διχτυών. Αυτό περιλαμβάνει έναν υδραυλικό ιμάντα κίνησης, που βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση και αξιοπιστία σε όλες τις συνθήκες.

Αποκλειστικός Εισαγωγέας - Διανομέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.