Πελοπόννησος: Εκπαιδευτική ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες στη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη

«Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας»

Διοργάνωση Ενημερωτικής & Εκπαιδευτικής Ημερίδας στο πλαίσιο των Πράξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Υπομέτρο 16.1-16.2 «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)2014-2020

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, & Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης Πράξεων της Περ. Πελοποννήσου για το Υπομέτρο 16.1-16.2 «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, συνδιοργανώνει με τους εταίρους των Πράξεων Ενημερωτική & Εκπαιδευτική Ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των έργων στο ευρύ κοινό και την εκπαίδευση των συμμετεχόντων επαγγελματιών στις σχετικές καινοτόμες τεχνολογίες.

Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2025, στις εγκαταστάσεις της ΟΕΒΕΑ (Καλαμάτας 113, 22132 Τρίπολη), θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων και μεταφορά τεχνογνωσίας από τις Επιχειρησιακές Ομάδες (Ε.Ο.) των παρακάτω Πράξεων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Επωνυμία Ε.Ο.

Τίτλος Επιχειρησιακού Σχεδίου

Συντονιστής Ε.Ο.

Μέλη Ε.Ο.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

Εφαρμογή εναλλακτικών τρόπων συντήρησης φρούτων και δημιουργία καινοτόμων προϊόντων υψηλής διατηρησιμότητας

ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • ΟΕΒΕΑ
  • ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ(ΙΤΑΠ)
  • ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ»

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΟΥ

Παραγωγή νέου οίνου Μοσχοφίλερου με ενισχυμένο ποικιλιακό άρωμα με εφαρμογή νέων μη-συμβατικών γηγενών ζυμών

ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • ΟΕΒΕΑ
  • ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ)
  • ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ»
  • Καλλογρής Ευάγγ.

Διαχείριση υπολειμμάτων τροφίμων

Διαχείριση υπολειμμάτων τροφίμων για την παραγωγή ζωοτροφών

ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • ΟΕΒΕΑ
  • ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ)
  • ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ»
  • Παπαιωάννου Δημ.

HIPRAP

Εφαρμογή καινοτόμων καλλιεργητικών τεχνικών (γεωργία ακριβείας) καθώς & επεξεργασίας με Υπερυψηλή πίεση για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων από μήλα Πιλαφά

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ)

  • ΨΥΓΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕ
  • FARMACON ΑΕ
  • NOVAGREEN ΑΕ
  • Παραγωγοί

OraMa2degreening

Ποιοτική αναβάθμιση αποπρασινισμένων Πορτοκαλιών & Μανταρινιών, με περιορισμό Της μετασυλλεκτικής έκθεσης στο αιθυλένιο μέσω εισαγωγής καινοτόμων φυσικών απλών τεχνικών

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ)

  • ΕΞΤΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΕ
  • ΓΠΑ
  • Παν. Πελοποννήσου
  • ΕΑΣ Αργολίδας – «ΡΕΑ»

SpiderAgriCam

Έξυπνη AgroCamera

ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ

  • Συμβουλευτική Ανάλυσης Μον. ΕΠΕ
  • ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ»
  • ΟΕΒΕΑ
  • ΝΥΔΩΡ ΑΕ

SMART SMALL FRUITS SEPARATOR

Έξυπνος Διαλογέας Μικρών Καρπών

ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ

  • Συμβουλευτική Ανάλυσης Μον. ΕΠΕ
  • ΑΚΣΑ – «Η ΕΝΩΣΗ»
  • ΜΩΛΙΑ ΕΕ
  • ΝΥΔΩΡ ΑΕ

FIGOZONIS-MOL

Καινοτόμος χρήση όζοντος στην αλυσίδα μετασυλλεκτικών χειρισμών ξηρών σύκων για παραγωγή σταθερών και ποιοτικών τελικών προϊόντων με μειωμένη εισροή χημικών και μοριακή ταυτοποίηση της αυθεντικότητάς του

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ)

  • OXILIPRO EE
  • Αγροτουριστικός Συν. Γυναικών Αυλωναρίου
  • Αναστασόπουλος Ευαγ.
  • ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΓΒΦΠ)
  • ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΕΥΠ)
  • ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΕΛΥΑ)
  • Κάστορας Νικ.

OliveTech

Εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και

Τεχνολογιών επεξεργασίας του ελαιοκάρπου για την υψηλής απόδοσης παραγωγή ελαιολάδου και πάστας ελιάς με βελτιωμένα ποιοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΙΤΑΠ)

  • CIHEAM Χανίων
  • ΑΣ Αγ. Νικολάου – «Ο ΜΑΛΕΑΣ»
  • ΑΣ Ρεθύμνης
  • ΑΣ Στεφανίου
  • Βιοκαλλιεργητές Σητείας ΑΕ
  • Σταθόπουλος Π. Ιωαν.
  • Πετροκόλυμπος Ενεργειακή Μον. ΙΚΕ