Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) ανακοίνωσαν την προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – EBAE).

Παράλληλα, ο ΠΑΣΕΠΠΕ ανακοίνωσε την προκήρυξη, για άλλη μια χρονιά, των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον.

Και οι δύο ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2015 στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Οι δύο διαγωνισμοί τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Απευθύνονται σε εταιρείες, οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με έδρα την Ελλάδα και διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια. Όσες εταιρείες διακριθούν στα Ευρωπαϊκά Βραβεία διαγωνίζονται στη συνέχεια σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με βραβευθείσες εταιρείες άλλων χωρών της Γηραιάς Ηπείρου. Η τελευταία Πανευρωπαϊκή απονομή έλαβε χώρα το 2014 στην Λυών, όπου συμμετείχαν συνολικά 152 επιχειρήσεις από 22 χώρες, εκ των οποίων 12 ήταν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, που βραβεύτηκαν στην Αθήνα σε ειδική τελετή τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Πρόσωπο επικοινωνίας: κ. Αντώνης Παπαδάκης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (τηλ. 211 7156321 & 6944 518734, email info@paseppe.gr)