Μειώθηκαν τα ανασφάλιστα οχήματα

Μειώθηκαν με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα και δεν ξεπερνούν πλέον τις 600.000, από 1,5 εκατομμύριο στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δ. Ζορμπάς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Αστυνομία κάνει 500.000 ελέγχους το μήνα και εντοπίζει ένα 14% των αυτοκινήτων ανασφάλιστο.

Όπως είπε, περίπου 300.000 άνθρωποι με το προηγούμενο καθεστώς γυρνούσαν από εταιρεία σε εταιρεία χωρίς να πληρώνουν, εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια της νομοθεσίας και επιβαρύνοντας το κοινωνικό σύνολο.

Στη συνέντευξή Τύπου έγινε γνωστό ότι παρατηρείται μία καθυστέρηση στη διασταύρωση των στοιχείων και την επιβολή προστίμων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω της αλλαγής στην ηγεσία της, ωστόσο το θέμα αναμένεται να ρυθμιστεί σύντομα.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι έχει μειωθεί και ο όγκος των αποζημιώσεων όχι λόγω της μείωσης των τροχαίων αλλά λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων που έφερε η κρίση και η αύξηση του κόστους των καυσίμων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου είπε ότι τα ασφάλιστρα έχουν πέσει 25% τα τελευταία δύο χρόνια και η τάση είναι περαιτέρω πτωτική.