USDA: Ανασκόπηση αγοράς σιτηρών

Καμία σταθερότητα στο σιτάρι

Καλαμπόκι

Οι έμποροι αναμένουν σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή έκθεση προόδου καλλιέργειας να δείχνει καλαμπόκι 88-90% φυτευμένο - εξακολουθεί να τρέχει πολύ μπροστά από τον περασμένο χρόνο και τον πενταετή μέσο όρο. Τα κέρδη κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν 4-7 σεντς, αλλά το εμπόριο κατά τη διάρκεια της ημέρας τα έχει διαβρώσει αυτά, με τιμές τώρα 1-2 σεντς υψηλότερες. Η εκτεταμένη βροχόπτωση σε ολόκληρη τη ζώνη καλαμποκιού το τριήμερο του σαββατοκύριακου οδηγεί στο ενδεχόμενο μερικών πνιγμένων στρεμμάτων καθώς και στην επιβράδυνση της φύτευσης στα υπόλοιπα στρέμματα. Από τεχνική άποψη, η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται στο εύρος των 10 σεντ, με τον Δεκέμβριο να μην μπορεί να σπάσει το επίπεδο 340. Περίμεναν ότι η υποστήριξη και η αντίσταση θα συνεχιστούν στα 330 και 340 αντίστοιχα.

Σόγια

Σήμερα το πρωί, το USDA ανέφερε μεγάλη έκπτωση 246.000MT φασολιών στην Κίνα, με 66k από αυτά για παλιά καλλιέργεια, το υπόλοιπο νέο. Με υψηλότερο το λάδι και το γεύμα, τα φασόλια διαπερνούν τη στοχευμένη περιοχή αντίστασης 845 στην παλιά καλλιέργεια. Η δευτερεύουσα αντίσταση παραμένει στα 850, η οποία δεν έχει αμφισβητηθεί έντονα σήμερα, αλλά ένα κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο ανοίγει την πόρτα για μια άλλη εκτέλεση στο σήμα 860. Για να διατηρηθεί ο ενθουσιασμός, οι εξαγωγικές πωλήσεις και οι αποστολές πρέπει να παραμείνουν ισχυρές. Από την πλευρά της προσφοράς, η φύτευση φασολιών αναμένεται να παραμείνει με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι πέρυσι, με το εμπόριο να εκτιμά το 70% των νέων φασολιών στο έδαφος.

Σιτάρι

Το εμπόριο σιταριού υπήρξε μπρος-πίσω σήμερα, με τα έντονα ολονύκτια κέρδη στην αγορά καλαμποκιού να μην μπορούν να στηρίξουν το σιτάρι, αν και καθώς το καλαμπόκι εξασθενούσε το πρωί, το σιτάρι μπόρεσε να βρει το δρόμο του πίσω στο πράσινο. Δεν αναμένονται σημαντικές θεμελιώδεις ειδήσεις σήμερα, καθώς το εμπόριο συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξαγωγές (χαμηλότερη την προηγούμενη εβδομάδα από την προηγούμενη εβδομάδα και το προηγούμενο έτος) και περιμένει περισσότερες πληροφορίες για τη  συγκομιδή του χειμερινού σιταριού.