Ηνωμένο Βασίλειο: Eξόρυξη Ethereum με χρήση... κοπριάς από αγελάδες

Το μεθάνιο που παράγεται από την χώνευση της κοπριάς χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία με τη σειρά της τροφοδοτεί τα συστήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων(cryptomining).

Μια εξειδικευμένη εταιρεία που κατασκευάζει υπολογιστές εξόρυξης που μπορούν να λειτουργούν με πράσινη ενέργεια έχει δει μια μεγάλη απορρόφηση από τους αγρότες που θέλουν να διαφοροποιηθούν.

Ειδικότερα, η εταιρεία, Easy Crypto Hunter, που εδρεύει στο Bury κοντά στο Μάντσεστερ, χρησιμοποιεί ακόμη και κοπριά για να τρέξει τα δικά της μηχανήματα σύμφωνα με το Metro.co.uk .

Πρόκειται για έναν μεγάλο εξακύλινδρο κινητήρα που λειτουργεί στις 500 σ.α.λ. μετατρέπει το μεθάνιο που εκλύεται αποσυνθέτοντας την κοπριά αγελάδας σε ηλεκτρισμό σε μια διαδικασία που ονομάζεται αναερόβια πέψη. Χωρίς οξυγόνο, τα μικρόβια διαλύουν την κοπριά για να παράγουν μεθάνιο, το οποίο μπορεί να καεί για να παράγει θερμότητα και ηλεκτρισμό με τα απόβλητα να χρησιμοποιούνται ως λίπασμα. Η ισχύς που παράγεται δεν μπορεί μόνο να τρέξει ένα αγρόκτημα, αλλά μπορεί επίσης να τρέξει έναν υπολογιστή εξόρυξης μεγέθους μιας βαλίτσας.

Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων με ουδέτερο άνθρακα, κοστίζει περίπου 18.000 £ και στη συνέχεια λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα πραγματοποιώντας εξόρυξη νομισμάτων όπως το Ethereum.

Οι εξέδρες ή «ορυχεία», λειτουργούν ως σύνθετοι υπολογιστές που επαληθεύουν συναλλαγές, επομένως αστυνομεύουν ολόκληρο το σύστημα και σε αντάλλαγμα ανταμείβονται με νέα κρυπτογράφηση

Η εταιρεία και οι πελάτες της δεν εξορύσσουν το πιο διάσημο Bitcoin κρυπτογράφησης επειδή χρειάζεται πολύ ενέργεια για να το κάνουν.

Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla, Elon Musk, ο οποίος κάποτε φρόντισε για το μέλλον της κρυπτογράφησης, επιτέθηκε στο Bitcoin για να αποφευχθεί η ενέργεια και να δημιουργήσει επιβλαβή ορυκτά καύσιμα για την απαίτησή του για υπερ-ισχυρούς, έντασης ενέργειας υπολογιστές.

Οι αγρότες ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν πράσινες πηγές ενέργειας για χρόνια, έτσι είναι στο κάθισμα οδήγησης για να επωφεληθούν από την τελευταία τεχνολογία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Easy Crypto Hunter, Josh Riddett, 30 ετών, δήλωσε: «Πιο πρόσφατα, τα κίνητρα ηλιακών συλλεκτών μειώθηκαν σχεδόν στο μηδέν, αλλά οι μηχανές μας παρέχουν τώρα αυτά τα χαμένα κίνητρα.

«Η γεωργία γίνεται πολύ πιο δύσκολη, και αυτό είναι κάτι που συχνά οδηγεί έναν αγρότη να διαφοροποιηθεί προκειμένου να κερδίσει μια καλή ζωή.

«Υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στη γεωργία αυτές τις μέρες και, ενώ η μέση ηλικία των αγροτικών πελατών μας είναι 58, η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών μπορεί τώρα να μιλήσει για την τεχνολογία με την ίδια αυτοπεποίθηση που μιλούν για αγελάδες και χοίρους».

Η εταιρεία έχει περισσότερους από 250 εγγεγραμμένους πελάτες, έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω των 5 εκατομμυρίων λιρών και πιστεύεται ότι είναι ο μόνος πωλητής μηχανών εξόρυξης κρυπτογράφησης στο Ηνωμένο Βασίλειο με γραφείο τούβλου και κονιάματος.

Ο κ. Riddett πρόσθεσε: «Η Elon Musk διέλυσε δισεκατομμύρια παγκόσμιες αγορές κρυπτογράφησης όταν είπε ότι η εξόρυξη Bitcoin ήταν κακό για το περιβάλλον, αλλά αυτό που κάνουμε δεν θα μπορούσε να είναι πιο πράσινο.

«Οι υπολογιστές μας είναι σε θέση να εξορύξουν εκατοντάδες διαφορετικά ψηφιακά νομίσματα, αλλά δεν εξορύσσουμε το Bitcoin επειδή δεν είναι τόσο ενεργειακά αποδοτικό όσο άλλα νομίσματα και δεν είναι τόσο επικερδές.

«Όταν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση πριν από τέσσερα χρόνια, η πράσινη ενέργεια δεν ήταν στο ραντάρ των πελατών μας, αλλά τώρα είναι περίπου το 40 τοις εκατό της επιχείρησής μας και αυξάνεται καθημερινά.

«Είναι καλή ιδέα τόσο για τον πελάτη όσο και για τον προμηθευτή πράσινης ενέργειας, οπότε κερδίζουμε παντού».

Είπε ότι η εξόρυξη για άλλα ψηφιακά νομίσματα όπως το Ravencoin και το Ethereum είναι πολύ πιο βιώσιμη από την εξόρυξη Bitcoin, καθώς κοστίζει λιγότερη ενέργεια.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από ιδέες που γεννήθηκαν ενώ ήταν πρόεδρος της Εταιρείας Επιχειρηματιών στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ και πέρυσι ήταν μεταξύ εκπροσώπων σε μια σύνοδο κορυφής κρυπτογράφησης της ΕΕ.