Θεσσαλονίκη: Όλος ο κόσμος της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής στις Διεθνείς Εκθέσεις 10η Artozyma και 30η Detrop Boutique

Το δυναμισμό των κλάδων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, θα αναδείξουν οι διεθνείς εκθέσεις 10η «Artozyma» και 30η «Detrop Boutique», τις οποίες διοργανώνει στο διάστημα 1-4 Απριλίου φέτος στη Θεσσαλονίκη, η ΔΕΘ-Helexpo.

Η Artozyma, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η διοργανώτρια, θα φιλοξενεί τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, συσκευασίας και εξοπλισμού και μέσα από θεματικά αφιερώματα, θα αποτυπώσει τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της ARTOZYMA ξεχωρίζει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που έχει ως στόχο την προώθηση της νέας γενιάς του κλάδου, ενώ τα Bakery Labs από την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας και τα Pastry Labs της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος θα αναδείξουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

Το ζαχαροπλαστείο στη Digital εποχή, θα αποτελέσει το θέμα ημερίδας της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί η συμβολή των νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μέσων στην αναβάθμιση τόσο της εικόνας όσο και της εμπορικότητας του ζαχαροπλαστείου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο της Artozyma, η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων, θα πραγματοποιήσει επιστημονική ημερίδα, με θέμα «Βιοτεχνική αρτοποιία ζαχαροπλαστική, προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων». Σκοπός της ημερίδας, να παρουσιαστούν οι πρόσφατες εξελίξεις στους παραγωγούς αρτοποιημάτων για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Επιπλέον, η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης θα πραγματοποιήσει ημερίδα για την πιστοποίηση των προϊόντων χωρίς γλουτένη.

Στην Detrop Boutique, με τιμώμενο δήμο τον Πύργο Ηλείας, θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες διατροφικές τάσεις και τα καλύτερα delicatessen τρόφιμα-ποτά, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και μεθόδων παραγωγής. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευστικής εκπαίδευσης, Greek Bites Area και Cheese & Wine. Επιπλέον, η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟ, θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά δύο διεθνείς διαγωνισμούς, αυτούς των ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «Olive Oil Trophy» και ποιότητας επιτραπέζιων ελιών «Table Olives Trophy».