Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των γουνοφόρων ζώων

Θετική η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην επιστολή που έστειλε πριν λίγες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς ύστερα και από αίτημα του Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των ισοδύναμων ζώων για τις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων.

Ο αριθμός των ισοδυνάμων ζώων αποτελεί καταλυτική παράμετρο για τη χωροθέτηση των κτηνοτροφικών μονάδων.   
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων ζητούσε ο υπολογισμός των ισοδύναμων ζώων των μονάδων τους να γίνεται με βάση των αριθμό των θηλυκών ζώων, δηλαδή των μητέρων ή των ζώων αναπαραγωγής συνολικά (αρσενικά και θηλυκά) και όχι με βάση τον συνολικό αριθμό των ζώων ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο αρμόδιος Υπουργός ασπαζόμενος το αίτημα τους προέβει στη τροποποίηση της με αριθμό 1958/13-01-2012 (ΦΕΚ 21/Β΄/2012) Απόφασής του. Από τη προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση με αριθμό 20741/08-05-2012 (ΦΕΚ1565/Β΄/2012)  καθορίζεται πλέον ότι στον υπολογισμό των ισοδύναμων ζώων για τις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα ενήλικα ζώα, δηλαδή τα ζώα αναπαραγωγής.