Πιέζει η Κυβέρνηση για μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες

Επιστολή στις διοικήσεις όλων των τράπεζών να μειώσουν τις προμήθειες στις συναλλαγές με κάρτες θα αποστείλει άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Στο πλαίσιο ομιλίας του στη Βουλή ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των μηχανημάτων για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ( Pos).

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προβεί στις απαραίτητες  παρεμβάσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ώστε να ενισχύσει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου.

Τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Αλεξιάδης δείχνουν το μεγάλο κόστος για τους επιχειρηματίες που προμηθεύονται μηχανήματα pos. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η χρέωση στην Εθνική Τράπεζα είναι 159-182 ευρώ για σταθερό μηχανάκι, 329-429 ευρώ για ασύρματο. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι χρεώσεις της Τράπεζας Πειραιώς (156-226 ευρώ για σταθερό μηχανάκι, 357 ευρώ για ασύρματο) και της Αlpha Bank (157 ευρώ για σταθερό μηχανάκι, 263 ευρώ για ασύρματο).