Αύξηση 8% στην παραγωγή το 2025/26 – Κατανάλωση υπό πίεση από συνθετικές ίνες και εμπορικές αβεβαιότητες
Η έκθεση του Αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας (USDA) προβλέπει ότι η παραγωγή βαμβακιού για το εμπορικό έτος 2025/26 θα φτάσει τους 6,91 εκατομμύρια τόνους στην Κίνα, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σχέση με την προηγούμενη αναφορά και ελαφρώς υψηλότερη από την επίσημη εκτίμηση του USDA.
Η πρόβλεψη για τις εισαγωγές βαμβακιού το 2024/25 μειώνεται σε 1,1 εκατομμύριο τόνους, δηλαδή 66% χαμηλότερα σε σχέση με το 2023/24.
Η ανάπτυξη της κατανάλωσης βαμβακιού παραμένει ασθενής, καθώς ο έντονος ανταγωνισμός τιμών στην υποτονική εγχώρια αγορά έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο φθηνότερες συνθετικές ίνες εις βάρος του βαμβακιού, ενώ οι εξαγωγικές κλωστοϋφαντουργικές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα αβέβαιο εμπορικό περιβάλλον.
* Δείτε ΕΔΩ την έκθεση του USDA