Συμμετοχή Π.Ε.Ν.Α. στη 10η Γεωργική, Κτηνοτροφική και Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) συμμετέχει στην 10η Γεωργική, Κτηνοτροφική και Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας η οποία θα πραγματοποιηθεί  από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015, στη Σκεπαστή Αγορά, στην Νεάπολη της Λάρισας (οδός Γ. Παπανδρέου).

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 70 έκθετες από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ μεγάλη αναμένεται και  η  συμμετοχή των επισκεπτών. 

Στο περίπτερο της Ένωσης Νέων Αγροτών Λάρισας θα βρίσκεται και η Π.Ε.Ν.Α., και οι νέοι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για τα θέματα που τους απασχολούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, ενώ εκτός από τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Λάρισας, η Π.Ε.Ν.Α. θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με διάφορους άλλους αγροτικούς φορείς της χώρας.  

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον γεωργοκτηνοτροφικό ή τον περιβαλλοντικό τομέα να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ φιλοδοξία της νέας δημοτικής αρχής είναι  να αναδειχθεί ως μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ημερίδες και παρουσιάσεις με θέματα σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα «Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, 104 χρόνια αγροτικής εκπαίδευσης» από τον γεωπόνο MSc  Γεώργιο Μπάσδρα, διευθυντή της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής. 

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 από τις 10:30 έως 15:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Καινοτόμες εφαρμογές στον αγροδιατροφικό και περιβαλλοντικό τομέα» την οποία οργανώνει η ΑΤΕΙ Θεσσαλίας. Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Νέα ΚΑΠ – Γεωργία – Κτηνοτροφία», την οποία συνδιοργανώνουν ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας.