Συστήνεται Ειδική Επιτροπή για τους βοσκοτόπους στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Ειδική Επιτροπή για τα βοσκοτόπια θα συσταθεί στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και να προχωρήσει η σύνταξη των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης που άμεσα συνδέονται με τις ενισχύσεις και τις πληρωμές των κτηνοτρόφων.  

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, εκπροσώπων Περιφερειών, του ΓΕΩΤΕΕ και των κτηνοτροφικών οργανώσεων. 

Η Επιτροπή – όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη- θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της και θα συμμετέχουν σε αυτήν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, Περιφερειάρχες, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Αποστόλου το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσωρινοί χάρτες βόσκησης, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής διαχείρισης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η χώρα μας με πρόστιμα ύψους 540 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, που έρχονται να προστεθούν στα ήδη βεβαιωμένα πρόστιμα ύψους 1,5 δις  ευρώ από άλλες περιπτώσεις. 

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι επειδή  είναι ασφυκτικές οι προθεσμίες  για την υποβολή των διαχειριστικών σχεδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  καθώς η σχετική προθεσμία λήγει το Μάιο, θα ζητηθεί παράταση από την ελληνική πλευρά.