Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΑ

Σε ιδιαίτερα θερμό, θετικό και ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στα Ιωάννινα η τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.).  

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν μέλη από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Αργολίδας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι από την Ένωση Νέων Αγροτών Θεσπρωτίας, ενώ μηνύματα στήριξης απέστειλαν πολλά μέλη που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν λόγω κωλύματος.  
Στο πρώτο μέρος της συνέλευσης έγινε η επικύρωση του Οικονομικού απολογισμού και του απολογισμού πεπραγμένων του 2014, επισημάνθηκαν οι οικονομικές ανάγκες και οι δυνατότητες της Ένωσης για το επόμενο έτος, καθώς και ο προϋπολογισμός έτους 2015.

Στη συνέχεια υπήρξε παρουσίαση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ε.Ν.Α. των θεμάτων που στοχεύουν στο επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και τις συναντήσεις που έχουν προγραμματίσει για επίλυση χρόνιων θεμάτων που  απασχολούν τους αγρότες. 

Στον προγραμματισμό δράσεων για το 2015 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
·    Αίτηση εγγραφής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αγροτών (CEJA).
·    Ενημερωτικές συναντήσεις και ημερίδες για την εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π.  
·    2ο  Φεστιβάλ «καρποί της Γης», Ηλεία 
·    Ετήσιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στη Χαλκιδική στα τέλη Αυγούστου 
·    Ημερίδες για αγροτικά θέματα 
·    Επισκέψεις εργασίας στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη 
·    Συνεργασία με νέους αγρότες της Κύπρου και Μολδαβίας
·    Συμμετοχή της Π.Ε.Ν.Α. στο Ευρωπαϊκό Αγροτικό Κοινοβούλιο 2015.
·    Συνεργασία με ΕΘΙΑΓΕ- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
·    Συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και το Δίκτυο Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής για αυτοδύναμες τοπικές κοινωνίες 

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους, για πολλά θέματα που απασχολούν τους νέους αγρότες. Παράλληλα ο πρόεδρος υπενθύμισε την δέσμευσή του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΝΑ ότι είναι ανοικτό σε κάθε διάλογο και συζήτηση με όλα τα μέλη και μη μέλη του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου για όλα τα θέματα που τα αφορούν, αναμένοντας την κατάθεση των προτάσεων τους για τη διαμόρφωση από κοινού του διεκδικητικού πλαισίου.
 Η Ένωση ευχαριστεί τα μέλη της για την στήριξή τους και την παρουσία τους στην Γενική μας Συνέλευση καθώς και την Δημοτική Ενότητα Περάματος για την διάθεση της αίθουσας Άννας Πετροχείλου.