Μετά τις κραυγές, η λογική επανέρχεται

Η πλέον πρόσφατη ανακοίνωση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ σε συνδυασμό και με την απόφαση πιστοποίησης δώδεκα ακόμη νέων Φορέων Α’ Βαθμού για την υποβοήθηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ μοιάζουν να συμβαδίζουν απόλυτα με τις αναμενόμενες ενέργειες της νέας διακυβέρνησης της χώρας που θα αφήνουν πίσω της αριστερές ιδεοληψίες και θα διαμορφώνουν με την αμέριστη στήριξη του λαού εκείνο το πλαίσιο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο ευρωπαϊκά κεκτημένα που κατακτήθηκαν με κόπο και προσπάθειες πολλών ετών.

Οι εισροές της τάξης των 2 δις ευρώ σε ετήσια βάση από τις άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο των αγροτών της χώρας. Οι αγρότες μας λαμβάνουν σε δύο δόσεις, ήτοι Οκτώβριο και Δεκέμβριο κάθε έτους, τα δικαιούμενα ποσά και η όποια καθυστέρηση καταβολής τους, πόσο μάλλον η μη καταβολή τους, είναι αυτονόητο ότι θα δημιουργήσει εκρήξεις, η ένταση των οποίων μπορεί να αποτελέσει εφιάλτη που θα ξεπερνά κάθε φαντασία.

Οι αγρότες οφείλουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις ΟΣΔΕ της ιδιαίτερα κρίσιμης φετινής χρονιάς πρώτης εφαρμογής της νέας ΚΑΠ για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους και για να διασφαλίσουν την καταβολή, τόσο της προκαταβολής, όσο και της εξόφλησης της άμεσης ενίσχυσης εντός του έτους. Όποιες κραυγές, επίσημες ή μη επίσημές, από έγκυρές ή μη έγκυρες πηγές, που πρακτικά θέτουν σε κίνδυνο την καταβολή των επιδοτήσεων πρέπει να σταματήσουν. Αρκετό κακό έκαναν και αρκετή ένταση και καχυποψία δημιούργησαν. Η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται να αντιλήφθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το ζητούμενο και φαίνεται ότι εν τέλει και οι κραυγές της ΠΑΣΕΓΕΣ για να επικρατήσει η λογική έπιασαν τόπο. 

Γ.Μπακόλας