Συνάντηση Μ.Μπόλαρη μη την ΕΔΑΟ

Συνάντηση με την  Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου  από πλευράς της οποίας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της κ. Γιάννης Βογιατζής, η Δ/ντρια κα. Μαρία Τριανταφύλλου και ο Δ/ντής του Συνδέσμου του Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) κ. Γεωργόπουλος Θεόδωρος είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, εκπροσωπώντας το σύνολο των αμπελουργών και οινοποιών της χώρας κατά την επίσκεψή της εξέφρασε 
⦁    το έντονο ενδιαφέρον της για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάρτισης του τεχνικού κανονισμού κλωνικής επιλογής στο αμπέλι και την άμεση εφαρμογή του.
⦁    Η στρατηγική ανάπτυξη του Ελληνικού κρασιού βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις γηγενείς ποικιλίες οι οποίες αποτελούν το ισχυρότερο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα 
⦁    Η Ελλάδα διαθέτει έξοχο πλούτο γηγενών ποικιλιών πολλές από τις οποίες είναι αναξιοποίητες ακόμα.
⦁     Η κλωνική επιλογή θα  προσφέρει γνήσιο υγιές και επιλεγμένο φυτικό υλικό για τις ποικιλίες μας.
⦁     Η κλωνική επιλογή θα  προσφέρει αμπελώνες που συντίθενται από βιότυπους με ψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να εκμεταλλευτούμε το εξαιρετικό δυναμικό των ποικιλιών μας στο μεγαλύτερο βαθμό.