Εντατικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν αμέσως σε όλα τα σημεία διακίνησης προϊόντων, σε εισαγωγείς, στις λαχαναγορές και στο λιανικό εμπόριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις παράνομες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες τα οποία στη συνέχεια «βαφτίζονται» Ελληνικά.
Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου δόθηκε ακόμη η δέσμευση ότι όσοι κόβουν πλαστά τιμολόγια και εντοπίζονται, πέρα από τις διοικητικές και ποινικές συνέπειες, δεν θα παίρνουν φορολογική ενημερότητα.
Η σύσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, επειδή τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί το φαινόμενο εισαγωγής και ελληνοποίησης κηπευτικών, κυρίως ντομάτας, από τα Σκόπια, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι Έλληνες παραγωγοί και ειδικά οι Κρητικοί που βρίσκονται στην κορύφωση της συγκομιδής.
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι γενικοί γραμματείς Αγροτικής Ανάπτυξης, Μόσχος Κορασίδης, Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου και Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, οι βουλευτές Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης της Ν.Δ. και Βασίλης Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΑΣΝΗ, Γιώργος Τζωρτζάκης και Γιώργος Ντισπυράκης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, Μανώλης Ανδριγιαννάκης.
Εντατικοί έλεγχοι για τις παράνομες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Φεβρουαρίου
2 Φεβρουαρίου 2026, 09:20
Διάταξη-ανάσα για τους αγρότες: Δεν αλλάζουν καθεστώς ΦΠΑ λόγω των ενισχύσεων του Μέτρου 23
2 Φεβρουαρίου 2026, 09:00
From sensors to dogs, scientists break new ground for Xylella fastidiosa early detection
30 Ιανουαρίου 2026, 16:24