Κατολισθήσεις μικρότερης κλίμακας σε αγροτικούς δρόμους στο Πλωμάρι

Διάβρωση των μορφολογικών στοιχείων παρατηρείται σε πολλά σημεία του  Πλωμαρίου από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν νέα κατολισθητικά φαινόμενα σε διάφορες αγροτικές περιοχές και δρόμους. Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανόλης Αρμενάκας εφιστά την προσοχή στους δρόμους προς Αμμουδέλι- Κάτω Χωριό, στην περιοχή Καφούρα που έχει κλείσει , και  Λιμνί-Αφριάρι  που επίσης έχει κλείσει αλλά και προς Μηλιές από Πλάγια, λόγω εντόνων κατολισθήσεων. Μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας κάνουν διανοίξεις όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά τη διέλευση.

Το θέμα όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. Αυτή τη στιγμή εκπονείται μελέτη από την Περιφέρεια για τις καταπτώσεις βράχων μέσα στο χωριό του Πλωμαρίου για το τι έργα πρέπει να γίνουν , όμως τα σημεία που σημειώνονται κατολισθητικά φαινόμενα είναι πολλά και δεν έχει γίνει κάποια άλλη ενέργεια . Ο αντιδήμαρχος  εξέφρασε τους φόβους του και για υπερχείλιση του φράγματος του Πλωμαρίου που έχει γεμίσει.

Μιλώντας στο σταθμό μας ο Αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας Γιάννης Αμπουλός , ο οποίος ασχολείται και με την αγροτική οδοποιία τόνισε ότι «εκτεταμένα είναι τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλο το νησί αλλά με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν μπορούμε να κάνουμε καμία παρέμβαση. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή να στεγνώσουν τα εδάφη».