Τέλος Απρίλη ξεκινούν οι διορθώσεις του Κτηματολογίου στη Λέσβο

Το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσει το έργο των διορθώσεων των τεράστιων λαθών στο κτηματολόγιο των περιοχών Γέρας, Ευεργέτουλα και αγροτικών περιοχών του καποδιστριακού  Δήμου Μυτιλήνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου στις 18 Απριλίου , εκτός απροόπτου , υπογράφουν την σύμβαση έναρξης του έργου  με την Εθνικό κτηματολόγιο οι δύο συμβολαιογράφοι που θα αναλάβουν το έργο.

Η υπογραφή της σύμβασης εκκρεμεί εδώ και μήνες , ενώ οι ανάδοχοι του έργου είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν τα γραφεία που θα αναλάβουν τις διορθώσεις.

Το συνολικό έργο του Επαναπροσδιορισμού των ορίων των ακινήτων για την Λέσβο, έχει χωρισθεί σε δύο μελέτες την μελέτη με την ονομασία «ΕΠΑΝ Ε1-02» που αφορά τον ΠΑΠΠΑΔΟ και τον ΜΕΣΑΓΡΟ κ την «ΕΠΑΝ Ε1-01» και αφορά όλες τις υπόλοιπες “αγροτικά” χαρακτηρισμένες περιοχές του ΠΑΛΑΙΟΚΗΠΟΥ, ΠΛΑΚΑΔΟΥ, ΚΑΤΩ ΤΡΙΤΟΥΣ, ΜΟΡΙΑ, ΛΟΥΤΡΑ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΑΛΥΦΑΝΤΑ, και ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ.

Η επιτυχία του έργου βασίζεται στην ενεργό παρουσία των ιδιοκτητών κατά την περίοδο που θα εκτελούνται οι μετρήσεις στο ύπαιθρο, οι οποίοι πρέπει να υπογράφουν το έντυπο αυτοψίας του ακινήτου τους και να συνυπογράφουν αντίστοιχα ως όμοροι ιδιοκτήτες σε αντίστοιχο έντυπο, για την σύμφωνη και ορθή υπόδειξη των ορίων των κτημάτων τους.

Όσον αφορά την έναρξη της Κτηματογράφησης στην υπόλοιπη Λέσβο, έχει μετατεθεί για το Μάιο, ενώ αναμενόταν να ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου.