Το Σάββατο η πρώτη διαβροχή για το δάκο στη Λέσβο

Ξεκινά το Σάββατο σε όλο το νησί ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τη δακοκτονία στη Λέσβο. «Η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της Λέσβου είναι έτοιμη από τις 20 Ιουνίου αλλά τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και οι ενδείξεις για τον πληθυσμό του δάκου από τις παγίδες , μαρτυρούν ότι δε χρειαζόταν νωρίτερα ο πρώτος ψεκασμός» είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Γιώργος Λαγουτάρης.

Έπειτα ο προγραμματισμός ήταν η δακοκτονία να ξεκινήσει σήμερα αλλά δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες και κυρίως οι ισχυροί βοριάδες.

Ο κύριος Λαγουτάρης σημείωσε όμως ότι τα συνεργεία έχουν έλλειψη από ραντιστείς ενώ κάνουν έκκληση και για την διάθεση ζώων που να μπορέσουν να μεταφέρουν στα ορεινά ελαιοκτήματα όπου δε φτάνει αυτοκίνητο το φάρμακο και τα σύνεργα που θα χρησιμοποιηθούν στη δακοκτονία.

Ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη για τη δακοκτονία στη Χίο

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Χίου ,Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ενημερώνει ότι λόγω ισχυρών ανέμων και προστασίας των συνεργείων ψεκασμού αναβάλλεται ο προγραμματισμένος ψεκασμός από τις 27/6/2019-10/7/2019 του Νομού Χίου, για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2019.

Η διαμόρφωση του Προγράμματος Ψεκασμών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες .

Οι πρόεδροι των οικισμών θα ενημερώνονται για την συγκεκριμένη ημερομηνία ψεκασμού του οικισμού τους