Έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες

Στην Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία έπεσε χαλάζι διαμέτρου πάνω από πέντε εκατοστών, ενώ ριπές ανέμων ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 110 χιλιόμετρα την ώρα. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε μέχρι και την Θήβα, ενώ στην Μεσημβρία Θεσσαλονίκης ο πάγος θύμιζε χιονόμπαλες.

Η έντονη κακοκαιρία που έπληξε χθες τη Βόρεια Ελλάδα, επηρέασε και την πόλη της Φλώρινας, όπου παρατηρήθηκε χαλαζόπτωση. Το χαλάζι που έπεσε ήταν σε μέγεθος αυγού.

Δέντρα ξεριζώθηκαν από την ένταση των ανέμων, όπως στο Φανάρι της Ροδόπης και στους Αγίους Θεοδώρους. Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η χαλαζόπτωση διάρκειας μόλις 10 λεπτών ήταν αρκετή, για να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κηπευτικά και μήλα στην περιοχή του Πηλίου.  Αποτέλεσμα ήταν να αναφερθούν ζημιές σε κηπευτικά και μήλα στη Ζαγορά, το Πουρί, το Ανήλιο και τη Μακρυράχη. 

Στα νησιά των Σποράδων το βράδυ σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με βροχόπτωση και αστραπές, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Με έξι θύματα, δεκάδες τραυματίες, αλλά και αγνοούμενους, η σφοδρότατη κακοκαιρία στη Χαλκιδική έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, με τον νομό να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν είτε από το χαλάζι που έπεσε είτε από πτώσεις δένδρων και κλαδιών το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή από Μάκρη μέχρι και Δίκελλα. Το ξαφνικό μπουρίνι στην περιοχή Φερών έφερε τόνους νερού αλλά και χαλάζι σε μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι, τόσο που να πλησιάζει σε αυγό.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν το μεσημέρι της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου με επίκεντρο το Αργυροπουλίου προκάλεσαν ζημιές άνευ προηγουμένου.