AMIS: Οι αγορές σταθεροποιηθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες

Οι αγορές σταθεροποιηθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι προβλέψεις για το 2012/13 ισορροπίες της AMIS καλλιεργειών έγινε πιο σαφής .Λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό σφίξιμο για το σιτάρι , το καλαμπόκι και η σόγια , το επίκεντρο μετατοπίζεται προς την επίδραση του καιρού για τις προοπτικές των καλλιεργειών για το 2013 .Η ξηρασία που επηρεάζει το χειμερινό σιτάρι του καιρού των ΗΠΑ και δυσμενείς σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής , έχουν εγείρει ανησυχίες , αν και δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα σε αυτό το πρώιμο στάδιο .
 
 
Η παραγωγή σιταριού το 2012 έπεσε κάτω από το ρεκόρ του 2011.
Η πρόβλεψη μειώνεται περαιτέρω από το Νοέμβριο στις περιορισμένες προοπτικές στην Αυστραλία και τη Βραζιλία.

 Αξιοποίηση σε 2012/13 κάτω από το 2011/12 με τη χαμηλότερη χρήση των ζωοτροφών στην Κίνα και την ΕΕ περισσότερο από συμψηφισμό μεγαλύτερη χρήση σε ζωοτροφές στις ΗΠΑ.

 Εμπόριο αναθέτουσα απότομα σε μειωμένη ζήτηση για εισαγωγές από τη Βόρεια Αφρική και την Ασία.
Η πρόβλεψη αυξάνεται από το Νοέμβριο στις υψηλότερες εισαγωγές από χώρες της ΚΑΚ.

 αποθέματα (τέλος 2013) μειώνεται σημαντικά, με περαιτέρω μείωση των προβλέψεων λόγω των χαμηλότερων αποθεμάτων στην Κίνα και την Ινδία.


 Η παραγωγή αραβοσίτου το 2012 να μειωθεί από το 2011, ωθούμενη από μια απότομη μείωση της παραγωγής των ΗΠΑ.
Η πρόβλεψη περαιτέρω υποβάθμιση από τον Νοέμβριο σχετικά με τους μειωμένους εξόδους στη Ρωσία και την Ουκρανία.

 Αξιοποίηση σε 2012/13 σύναψη συμβάσεων, λόγω της μείωσης της βιομηχανικής χρήσης του καλαμποκιού, ιδίως για την παραγωγή αιθανόλης στις ΗΠΑ.

 Εμπόριο πτώση κάτω από το επίπεδο της προηγούμενης σεζόν, οδηγείται από συρρίκνωση εξαγώγιμων προμήθειες και υψηλές διεθνείς τιμές.

 Αποθέματα (λήγει το 2013) κάτω από την προηγούμενη σεζόν, κυρίως σε μειώσεις στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.


 παραγωγή ρυζιού το 2012 αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από το Νοέμβριο, ξεχωρίζει με βελτιωμένες προοπτικές καλλιέργειας στην Ινδονησία, Μάλι και τη Νιγηρία.

 Αξιοποίηση σε 2012/13 έθεσε, τώρα δείχνει να μεγαλύτερου επέκταση από την προηγούμενη σεζόν.

 Εμπορίου το 2013 υπερβαίνει το ρεκόρ το 2012.
Υψηλότερες οι εξαγωγές από την Ινδία έδωσε ώθηση στο εμπόριο το 2012 με τις μεγαλύτερες αγορές από την Κίνα και τη Νιγηρία.

 Αποθέματα (λήγει το 2013) για να αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.