Το GPS στο κουδούνι προβάτου εξιχνίασε ζωοκλοπή

Αύριο θα απολογηθούν στη ανακρίτρια Ηρακλείου, οι 4 κτηνοτρόφοι οι οποίοι συνελήφθησαν για την ζωοκλοπή που διαπράχθηκε πριν από ενάμισι χρόνο αλλά εξιχνιάστηκε προχθές.

Αύριο θα απολογηθούν στη ανακρίτρια Ηρακλείου, οι 4 κτηνοτρόφοι οι οποίοι συνελήφθησαν για την ζωοκλοπή που διαπράχθηκε πριν από ενάμισι χρόνο αλλά εξιχνιάστηκε προχθές.

Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε ο ευρηματικός τρόπος που ο 33χρονος ιδιοκτήτης του κοπαδιού από τις Ασίτες του δήμου Ηρακλείου, θέλησε να προστατεύσει τα ζώα και την περιουσία του, από πιθανή ζωοκλοπή.

Φρόντισε να τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού (GPS), στο κουδούνι προβάτου και όταν το βράδυ της 28ης Αυγούστου 2018, αντιλήφθηκε μέσω της συσκευής, ότι το κοπάδι με 150 πρόβατα τα οποία είχε σε περιοχή κοντά στο χωριό Πρινιά, άρχισαν να μετακινούνται χωρίς δική του υπαιτιότητα, κατάλαβε ότι επρόκειτο για ζωοκλοπή.

Μέσω του κινητού τηλεφώνου του, παρακολούθησε τη διαδρομή του «καλωδιωμένου» προβάτου, και των ζωοκλεφτών. Πάνω από 30 χιλιόμετρα διένυσαν μέχρι τις αρχαιότητες της Γόρτυνας, όπου προφανώς όπως εκτιμούν και οι αστυνομικές αρχές αντιλήφθηκαν την συσκευή και εγκατέλειψαν το κοπάδι, παίρνοντας μόνον 10 από αυτά.

Στην περιοχή δεν άργησε να φτάσει και ο ιδιοκτήτης των ζώων, ο οποίος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για την ζωοκλοπή και παρέδωσε αντίγραφα με τα στίγματα και τις συντεταγμένες της συσκευής εντοπισμού. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προχώρησε στη διαδικασία άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και σάρωση των κεραιών μέσω των οποίων οδηγήθηκε στους 4 κτηνοτρόφους, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του δήμου Γόρτυνας.

Οι ίδιοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν σχέση με την ζωοκλοπή, οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Ηρακλείου, η οποία άσκησε σε βάρος τους κακουργηματική δίωξη για την ζωοκλοπή και θα απολογηθούν αύριο στην ανακρίτρια.