Κορωνοϊός: τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την  Τρίτη στο σχολείο και είχαν εκδρομή.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Το παιδί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Το τρίτο κρούσμα είναι στην Αθήνα και πρόκειται για μία γυναίκα 40 ετών και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι το Αττικόν. Και  το τρίτο κρούσμα είχε ταξιδέψει και αυτό στην Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για θέματα κορωνοϊού κ. Τσιόδρας.
Κλειστό το σχολείου του παιδιού που επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό

Το σχολείο που πηγαίνει το παιδί στην Θεσσαλονίκη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.