Γ. Προβόπουλος:επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014

 «Φρένο» στην επιβολή νέων φόρων και αναζήτηση εσόδων από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής θα συστήνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στην ετήσια έκθεσή του που παρουσιάζει σήμερα στην ετήσια γενική συνέλευση της ΤτΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», ο κ. Προβόπουλος θα σημειώνει στην έκθεσή του πως η οικονομία έχει ανάγκη από ένα φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο, που θα κατανέμει τα φορολογικά βάρη μεταξύ των φορολογούμενων ισόρροπα και δεν πρέπει να επιβαρύνει με νέους φόρους όσους φορολογούνται ήδη σημαντικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής της ΤτΕ προκρίνει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Θα προειδοποιεί, παράλληλα, ότι το 2013 θα είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά και, συνεπώς, «δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και υπαναχωρήσεων στην εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος».

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και φέτος, καθώς το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά περίπου 4,5%, ενώ εκτιμά πως η οικονομία θα τεθεί ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά εντός του 2014.

 


naftemporiki.gr