Γαλλία: Περισσότεροι από 280.000 άνθρωποι εγγράφονται για να βοηθήσουν τους αγρότες

«Δεν αντικαθιστούμε το ξένο εργατικό δυναμικό από άτομα που δεν έχουν εμπειρία», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας.

Περισσότεροι από 280.000 Γάλλοι έχουν προσφέρει ένα χέρι στους αγωνιζόμενους αγρότες που επλήγησαν από το κλείσιμο του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Γεωργίας Didier Guillaume δημοσίευσε τους αριθμούς την Τρίτη το πρωί σε συνέντευξη στο Europe 1. Ο Guillaume ευχαρίστησε όσους είχαν εγγραφεί, λέγοντας ότι - χάρη σε αυτούς - Νομίζω ότι θα καταφέρουμε να διατηρηθεί ο τομέας».

«Αυτό δεν είναι ένα εθελοντικό σχέδιο, είναι μια πραγματική σύμβαση εργασίας», είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι 70.000-80.000 άνθρωποι θα στέλνονταν στα χωράφια κάθε μήνα.

Το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας ξεκίνησε μια εθνική έκκληση προς τους Γάλλους πριν από περίπου ένα μήνα, ζητώντας από εκείνους που μπορούσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους αγρότες της χώρας.

Οι Γάλλοι αγρότες έχασαν την πρόσβαση σε ένα σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού τους φέτος, καθώς οι ξένοι εποχιακοί εργαζόμενοι δεν είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε συγκομιδές μετά τους αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια μετά την επιδημία του κορωνοϊού.

«Δεν αντικαθιστούμε το ξένο εργατικό δυναμικό από άτομα που δεν έχουν εμπειρία», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας. «Αυτοί είναι άνθρωποι που έρχονται να βοηθήσουν στη συλλογή και τον καθαρισμό. Δεν είναι τεχνικό έργο, είναι να βοηθήσουμε τους αγρότες», είπε.