USDA : Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη φύτευση καλαμποκιού

Η πρόοδος της σόγιας εκτοξεύεται επίσης. σταθεροποιείται η ποιότητα των καλλιεργειών σιταριού του χειμώνα

Μερικές εκπλήξεις εμφανίστηκαν στην τελευταία έκθεση προόδου καλλιέργειας USDA, καλύπτοντας την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου. Και παρόλο που οι αναλυτές ανέμεναν άλλη μείωση της ποιότητας των καλλιεργειών σιταριού το χειμώνα, το USDA το ενίσχυσε κατά ένα σημείο αυτήν την εβδομάδα.

Η φύτευση καλαμποκιού έχει ξεπεράσει το μισό σημείο, με το 51% της καλλιέργειας να βρίσκεται τώρα στο έδαφος, έναντι μιας μέσης εμπορικής εικασίας 48%. Αυξήθηκε από το 27% από μια εβδομάδα πριν και περισσότερο από το διπλασιασμό του θλιβερού ρυθμού του 2019, που είχε φτάσει μόλις το 21% αυτή τη φορά πέρυσι, και πολύ μπροστά από τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο του 39%.

Αλλά η φύτευση δεν ξεδιπλώνεται ομοιόμορφα στα Midwest. Η πρόοδος είναι γενικά πιο αργή στην ανατολική Corn Belt, με πολιτείες όπως το Μίσιγκαν (11%), το Οχάιο (10%) και η Πενσυλβάνια (1%) μόλις ξεκινούν. Περιοχές πιο δυτικά κυλούν σταθερά. Έκπληξη είναι η Iowa, η οποία μετακινήθηκε από το 39% πριν από μια εβδομάδα μέχρι το 78% αυτή την περασμένη εβδομάδα. Η Μινεσότα έκανε επίσης τεράστια βήματα, από 40% σε 76%.

Η εμφάνιση καλαμποκιού δεν είναι τόσο εντυπωσιακή αφού έφτασε το 8% αυτή την περασμένη εβδομάδα. Αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο του 10%, αλλά εξακολουθεί να είναι μπροστά από το ρυθμό 5% του 2019. Η Βόρεια Καρολίνα (57%) και το Τέξας (56%) είναι μακράν οι κορυφαίες δύο πολιτείες μέχρι στιγμής, ενώ έξι από τις κορυφαίες 18 πολιτείες παραγωγής δεν έχουν ακόμη μετρήσιμη πρόοδο.

Η πρόοδος της φύτευσης σόγιας ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών του 21%, με το USDA να αναφέρει ότι το 23% της φετινής σοδειάς βρίσκεται τώρα στο έδαφος. Αυτό είναι πολύ πάνω από το όριο της προηγούμενης εβδομάδας του 8% και υπερδιπλασιάζει τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο του 11%. Η Λουιζιάνα έχει καλύψει το μεγαλύτερο έδαφος μέχρι στιγμής, με το 51% των κρατικών καλλιεργειών να φυτεύονται τώρα - αλλά η Iowa βγήκε στη δεύτερη θέση, από 9% πριν από μια εβδομάδα μέχρι το 46%.

Οι φυτείες με ανοιξιάτικο σιτάρι σημείωσαν μεγάλη πρόοδο αυτήν την περασμένη εβδομάδα, από 14% ολοκληρωμένες από τις 26 Απριλίου στο 29% στις 3 Μαΐου. Αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω από τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο του 43%, αλλά μόλις ένα σημείο κάτω από τη μέση εμπορική εικασία 30%. Οι δυτικές πολιτείες Ουάσινγκτον (92%) και Αϊντάχο (78%) συνεχίζουν να πρωτοστατούν. Εμφανίζεται άλλο 6% της καλλιέργειας, έναντι του προηγούμενου πενταετούς μέσου όρου του 16%.

Η καλλιέργεια σιταριού χειμώνα 2019/20 αργά πλησιάζει πιο κοντά στη συγκομιδή. 32% της συγκομιδής είναι τώρα επικεφαλής, από 21% την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά πίσω από τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο του 38%.

Η ποιότητα περικοπής έκανε εν τω μεταξύ μια απροσδόκητη κίνηση υψηλότερη Οι αναλυτές περίμεναν το USDA να μειώσει ένα άλλο σημείο, αλλά το πρακτορείο αντίθετα πρόσθεσε ένα σημείο, με το 55% να βαθμολογείται τώρα σε καλή-σε άριστη κατάσταση. Ένα άλλο 31% της καλλιέργειας βαθμολογείται ως δίκαιο (αμετάβλητο από την προηγούμενη εβδομάδα), με το υπόλοιπο 14% να είναι φτωχό ή πολύ φτωχό (κάτω από ένα βαθμό από την προηγούμενη εβδομάδα).