Πιο νωρίς φέτος οι αγροτικές επιδοτήσεις

"Ανάσα" για την οικονομία της Κρήτης

Νωρίτερα από ποτέ θα καταβληθούν φέτος οι επιδοτήσεις των αγροτών, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης.

Έτσι, αντί για τον Οκτώβριο, όπως "παραδοσιακά" έβλεπαν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι αγρότες, φέτος η καταβολή θα γίνει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και θα αφορά στο 80% των επιδοτήσεων, ενώ το υπόλοιπο εκτιμάται για τον Οκτώβριο.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, λόγω των ασφυκτικών οικονομικών συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία.

Η οικονομική "ένεση" στην καρδιά του καλοκαιριού, αναμένεται να δώσει το φιλί της ζωής και στην αγορά, η οποία πλήττεται σοβαρά. Το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων για το νομό Ηρακλείου, είναι 55 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Χιλετζάκης, υπογράμμισε ότι οι αγρότες πρέπει να σπεύσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, καθώς την Δευτέρα 15 Ιουνίου λήγει η προθεσμία και δεν θα δοθεί νέα παράταση, καθώς η προθεσμία παρατάθηκε ήδη για έναν μήνα, λόγω κορωνοϊού.

Στο νομό Ηρακλείου έχει ήδη ενεργοποιήσει το 88% των αγροτών.

ΠΗΓΗ