Αγρότες Ερυμάνθου - Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας

Τετάρτη 1η Ιουλίου στην περιφέρεια ώρα 11πμ

αγρότες του Ερυμάνθου ετοιμάζουν τα τρακτέρ τους για της κινητοποιήσεις τους, καλώντας τα μέλη του συλλόγου σε εγρήγορση.

Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας και σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:  «Κάθε χρόνο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουμε την παραγωγή μας  να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται το εισόδημά μας όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι κάτω του κόστους παραγωγής. Έτσι και φέτος οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρισκόμαστε μπροστά σε απελπιστική κατάσταση βλέποντας την παραγωγή μας να  καταστρέφεται από των καύσωνα (ελαιόδενδρα) στα μέσα Μάη  με αποτέλεσμα η ζημιά να φτάνει ακόμα και στο 100%.

Σε τέτοιες συνθήκες βλέπουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο ΥΠΑΑΤ να συνεχίζει στην ίδια αντιαγροτική πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων της ΕΕ-ΚΑΠ και μας αφήνουν στο έλεος της τύχης του καιρού του ανταγωνισμού που μας καταστρέφει. Ολες οι κυβερνήσεις και η σημερινή  εφαρμόζουν  τις αντιαγροτικές κατευθύνσεις χρησιμοποιώντας (όπως τώρα)  δικαιολογίες του τύπου  ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή με αποτέλεσμα να μας φέρνουν  όλο και περισσότερο στην απόγνωση στον  αφανισμό.

Το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Ερυμάνθου καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους να μην δεχτούμε αυτήν την κατάσταση  αυτήν την γελοιότητα,  ότι ο κανονισμός τους ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση (που πληρώνουμε οι ίδιοι αγροτοκτηνοτρόφοι στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ)  ενώ βλέπουμε την ίδια ώρα να χαρίζονται δις ευρώ απλόχερα σε μεγαλοξενοδόχους, βιομήχανους και εφοπλιστές.

Απαιτούμε διεκδικούμε αγωνιζόμαστε:

Άμεση καταγραφή των ζημιών. Αποζημιώσεις που να καλύπτουν το 100% της απώλειας εισοδήματος. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

  1. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο κτηνιατρείο Χαλανδρίτσας. Ιδρυση κτηνιατρίου στην περιφέρεια Τριταίας .
  2. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την απώλεια παραγωγής αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.
  3. Να ξεκινήσουν τώρα διαδικασίες για νέο σύστημα άδρευσης από το φράγμα Πείρου Παραπείρου με δίκτυο σύγχρονο  κλειστού τύπου .  Αυτό το έργο όνειρο γενεών θα δώσει ανάσα ζωής στους αγροτοκτηνοτρόφους και συνολικά στην περιοχή. Είναι αδιανόητο να έχουμε τόσο πλούτο σε νερά και η περιοχή μας να είναι ξερική κατά το 4/5 . Είναι απαράδεκτο να αναγκάζονται οι καλλιεργητές να χτυπούν γεωτρήσεις με ότι συνεπάγεται στο κόστος παραγωγής και το περιβάλλον.
  4. Να τελειώσουμε με την ασυδοσία της δήθεν ελεύθερης αγοράς του δήθεν ελεύθερου ανταγωνισμού που έριξε στον πάτο της τιμές σε γάλα λάδι κλπ που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα. Να προστατευτούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι με παρεμβάσεις από το κράτος. Να μειώσει τα βάρη στα ασφάλιστρα φόρο επιτηδεύματος κλπ

Συνάδελφοι . Παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας αγωνιζόμαστε συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των αγροτικών συλλόγων του νομού την Τετάρτη 1η Ιουλίου στην περιφέρεια ώρα 11πμ και στην συνέχεια στο ΕΛΓΑ στις 12 πμ».