Ιρλανδία: Δίνοντας πλεονέκτημα στο αρνί

Πολλοί ευρωπαίοι λιανοπωλητές απαιτούν τώρα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και βιωσιμότητας και το SBLAS πληροί αυτές τις απαιτήσεις.

Η μελλοντική εμπορική σχέση της Ιρλανδίας με τη Βρετανία βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο, καθώς αγωνίζονται να διατηρήσουν τη σκληρή αύξηση 16% της αξίας των εξαγωγών πρόβειου κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019 (από 55,4 εκατομμύρια ευρώ σε 64,5 εκατομμύρια ευρώ)

Πρέπει επίσης να προστατεύσουν το μερίδιο αγοράς τους στην Ευρώπη μετά το Brexit, να αυξήσουν τις εξαγωγές πρόβειου κρέατος σε πρόσφατα κερδισμένες διεθνείς αγορές όπως η Ιαπωνία και ο Καναδάς και να προχωρήσουν στο πρωτόκολλο πρόσβασης για τις εξαγωγές πρόβειου κρέατος προς την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, πρέπει να υπερασπιστούν ενάντια σε οποιαδήποτε στόχευση της ιρλανδικής αγοράς και να αξιοποιήσουν την πολύ ισχυρή υποστήριξη των αγοραστών εδώ για το Quality Assured Irish Lamb. Σε τέτοιες εμπορικές συνθήκες, το ιρλανδικό αρνί πρέπει να διαχωριστεί από τους ανταγωνιστές προμηθευτές που κάνουν ισχυρισμούς για τα δικά τους προϊόντα και να διασφαλίσουν ότι προσελκύουν τους καλύτερους πελάτες στις καλύτερες αγορές.

Ως αποτέλεσμα, και οι πέντε αλυσίδες λιανικής Ιρλανδίας απαιτούν το 100% του φρέσκου αρνιού τους να είναι ποιοτικό. Επιπλέον, πολλοί ευρωπαίοι λιανοπωλητές απαιτούν τώρα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και βιωσιμότητας και το SBLAS πληροί αυτές τις απαιτήσεις.